ep cartel colocado en las inmediaciones del edificio de la bolsa de madrid en madrid
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'Ibex (+0,95%) ha aconseguit esquivar els dubtes sobre la vacuna. La decisió d'AstraZeneca de suspendre l'estudi del vaccí de la Covid-19 perquè un pacient hagi emmalaltit sense explicació ha llastrat les borses durant les primeres hores de la sessió. Però han aconseguit rebotar gràcies a les pujades que s'estan registrant a Wall Street. Els principals índexs novaiorquesos registren repunts pròxims al 2% després de tancar ahir un dimarts negre llastrat per les tecnològiques.

  • 11.953,20
  • 1,36%

La contínua por que envolta al sector tecnològic està sent un punt clau aquesta setmana. Enmig d'aquest assumpte hi ha les relacions entre la Xina i els EUA, que continuen deteriorant-se. Donald Trump ha parlat de "desacoblar" l'economia estatunidenca de la Xina; vol que el seu país sigui menys dependent de la Xina, 'el taller del món', però els costos de fabricació tan baixos fan que no sigui fàcil desfer aquest vincle, assenyalen els analistes.

Trump vol que les empreses estatunidenques retornin llocs de feina als EUA, i pot ser que comenci a amenaçar les que no ho facin. Sembla que el moviment està dirigit a guanyar suport abans de les eleccions presidencials. "La relació amb la Xina és molt tibant i aquest va ser un factor darrere de les caigudes del dimarts", explica David Madden, analista de CMC Markets a Londres.

Mentrestant, republicans i demòcrates encara no s'han posat d'acord sobre un paquet d'ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19. Es creu que els republicans al Senat podrien impulsar un paquet de 300.000 milions de dòlars, i la votació podria tenir lloc el dijous.

La Xina ha publicat aquesta matinada les dades d'IPC d'agost. La lectura va ser de 2,4%, en línia amb les expectatives dels economistes. L'informe de juliol va ser de 2,7%. La lectura de l'Índex de Preus de Producció d'agost va ser de -2%, també en línia amb les previsions. El nivell anterior era de -2,4%.

D'altra banda, els inversors esperen el dijous amb expectació: se celebra la reunió del Banc Central Europeu (BCE). Aquesta és la típica setmana pròpia d'una reunió de política monetària de l'organisme: carregada de dubtes i incerteses, la qual cosa augmenta les esperances que Christine Lagarde sigui generosa. No s'esperen canvis de política monetària en aquesta reunió però, com sempre, servirà sens dubte de catalitzador per al mercat, per a bé o per a mal.

Noticias relacionadas

contador