ep interior del palacio de la bolsa de madrid
Marta Fernández Jara - Europa Press

L'Ibex ha estrenat el setembre amb pèrdues (-0,18%. 6.956 punts) a causa de les reculades destacades de grans títols, com Inditex (-1,72%) i Telefónica (-1,93%). També ho han fet especialment malament el Sabadell (-2,28%), Bankia (-1,71%), CaixaBank (-0,84%), Meliá (-3,08%) i Grifols (-3,08%). Això, després de viure aquest dilluns una jornada de pujades i baixades que va fer que tanqués el mes d'agost en positiu, però amb un saldo molt inferior de l'esperat (+1,3%).. El selectiu espanyol, immers en un canal baixista des del pic que va marcar al juny, continua donant mostres de feblesa.

  • 11.953,20
  • 1,36%

Avui els inversors han estat molt pendents dels PMI manufacturers d'agost d'Europa i dels EUA. A Espanya, el PMI ha sortit per sota de 50 i per sota de l'esperat (49,9). A Itàlia i França, en canvi, han estat millors del que es preveia, i a la zona euro s'ha mantingut sense canvis a 51,7. A la Xina, l'índex manufacturer Caixin va ser de 53,1 a l'agost, superant els 52,8 al juliol, el seu nivell més alt des de gener de 2011. Les lectures per sobre de 50 indiquen expansió.

A Austràlia, l'RBA ha mantingut els tipus en el 0,25%, complint amb les expectatives. El banc central va reiterar el missatge que farà el que sigui necessari per donar impuls a l'economia.

Aquest dimarts s'han publicat també l'IPC d'agost i la taxa d'atur de juliol en la zona euro. L'IPC ha quedat en -0,2% comparat amb el 0,4% previ i el 0,2% estimat. L'IPC subjacent s'ha situat en 0,4% enfront de la previsió del 0,9% i la dada anterior de 1,2%. La taxa d'atur ha pujat fins al 7,9% comparat amb el 7,7% anterior i el 8% previst.

Amb tot, els experts de Bolsamanía continuen insistint que, mentre l'Ibex no tanqui el buit baixista dels 7.663 punts (que s'ha emplenat en un parell d'ocasions, però no tancat), no tindrem res. "I, per tant, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, qualsevol pujada no tindrà implicacions de cap mena. Per no parlar que, fins i tot a curt termini, també continuem tenint màxims i mínims decreixents, i així és impossible que pugi", expliquen.

Noticias relacionadas

contador