ep senal en la calle que indica la bolsa en madrid cerrada hoy al publico despues de que el ibex 35
Eduardo Parra - Europa Press

Els índexs europeus cotitzen aquest dilluns amb caigudes, i l'Ibex és el pitjor amb diferència (-1,70%. 7.170 punts) penalitzat pels valors turístics, que retrocedeixen amb força. Això, en l'arrencada d'una setmana carregadíssima que estarà marcada, a Espanya, per l'allau de resultats d'empreses de primer nivell. A més, el dimecres es coneixeran les conclusions de la reunió de dos dies de la Reserva Federal (Fed). D'altra banda, els inversors segueixen preocupats per les tensions entre la Xina i els EUA, sense oblidar l'escalada de la pandèmia al món sencer, especialment als Estats Units.

  • 11.778,10
  • 0,80%

Aquest cap de setmana s'ha parlat de la decisió del Regne Unit de posar en quarantena als viatgers que vinguin d'Espanya. El turoperador TUI va anunciar aquest diumenge que cancel·la totes les vacances del Regne Unit a Espanya fins al 9 d'agost, excepte a les illes, després d'aquesta decisió del Govern britànic. El ministeri d'Afers exteriors espanyol insisteix que els rebrots estan controlats.

IAG s'enfonsa més d'un 6% després d'aquestes notícies, eDreams un 3%, Aena un 2%, NH un 4% i Meliá, un 6,4%. Uns valors que no han estat capaços d'alçar el vol, ni tan sols després de saber-se que d'aquí a una setmana es suspendrà la quarantena per als viatgers procedents de Balears i Canàries.

D'altra banda, aquest dilluns s'han conegut els resultats de Almirall, amb una caiguda del 31% del seu benefici net en el primer semestre impactat per la pandèmia i l'entrada de genèrics que perjudiquen els seus medicaments; també s'han conegut els comptes de Ryanair (-3,6%), que perd 185 milions durant el seu primer trimestre fiscal (d'abril a juny), que ha considerat "el més difícil" dels seus 35 anys d'història.

Quant al calendari macro del dia, les expectatives dels empresaris alemanys escalen a màxims de 2018, segons l'IFO. L'índex IFO de clima empresarial va arribar a 90,5 punts al juliol des dels 86,3 punts revisats a l'alça al juny. Els economistes feien un pronòstic de 89,0 punts.

A la fi de setmana es coneixeran el PIB dels EUA i el d'una sèrie de països europeus i el del conjunt de la zona euro.

Així mateix, a l'altre costat de l'Atlàntic, s'espera que els republicans facin públiques avui les seves propostes per a una nova ronda d'estímuls, que segons els rumors podrien incloure pagaments directes en efectiu de 1.200 dòlars per persona i la reducció dels beneficis federals d'atur.

Noticias relacionadas

contador