Al voltant d'un 1,6% puja l'Ibex en l'acumulat de la setmana tot i les caigudes s'han imposat aquest divendres, ha tancat amb una reculada del 0,46%.. El selectiu va finalitzar la sessió d'ahir amb lleus descensos després que el Banc Central Europeu (BCE) mantingués la seva política monetària sense canvis. La presidenta de l'organisme, Christine Lagarde, va animar a la Unió Europea a aprovar un "ambiciós" Fons de Reconstrucció amb "urgència". Avui comença la cimera de dos dies perquè els líders aconsegueixin arribar a un pacte. Hi ha molts dubtes sobre si finalment aquest arribarà. Els inversors estaran molt pendents dels esdeveniments aquest cap de setmana.

  • 11.802,40
  • 0,21%

"No confiem que s'arribi a un acord aquest cap de setmana, però esperem que se'n tanqui un abans que la Comissió Europea comenci les seves vacances d'estiu a l'agost", assenyalen els experts de Danske Bank.

El debat sobre subvencions enfront de préstecs, la clau de distribució, així com la grandària general del fons de recuperació seran els principals punts de debat. La proposta actual de 750.000 milions d'euros es divideix entre 500.000 milions d'euros en subvencions i 250.000 milions d'euros en préstecs.

Mentrestant, els casos de Covid-19 continuen multiplicant-se a un ritme preocupant, sobretot als Estats Units, però també a més llocs del món. "Hi ha rumors que Estats com Texas tornaran a tancar avui mateix", afegeixen des de Danske.

En el capítol de dades, l'IPC de la zona euro de juny va pujar un 0,3% mensual enlloc del 0,3% previst i comparat amb el 0,0% anterior. Als Estats Units, atents a l'índex de sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan. Quant als resultats, els divendres hi ha més tranquil·litat a l'altre costat de l'Atlàntic. Netflix cau un 7% a la preobertura després de comunicar, després del tancament, que durant els últims tres mesos ha guanyat 10,1 milions d'usuaris arreu del món. No obstant això, el gegant de l''streaming' espera aconseguir 2,5 milions de nous subscriptors al tercer trimestre, molt per sota dels 5 milions previstos per Wall Street. A més, Netflix va anunciar un benefici per acció de 1,56 dòlars, per sota dels 1,82 dòlars esperats. Els ingressos, per part seva, sí que van superar les expectatives, arribant 6.150 milions, lleugerament per sobre dels 6.090 previstos.

Finalment, una al·lusió a la tensió que s'ha creat entre Rússia i el Regne Unit. El Regne Unit ha dit que pirates informàtics als quals dóna suport l'Estat rus estan intentant robar la recerca sobre la vacuna i tractaments per a la Covid-19 a institucions acadèmiques i farmacèutiques de tot el món.

Noticias relacionadas

contador