inversorcb22

L'Ibex 35 ha cedit un 0,65% a aquestes hores ( 7.934 punts) després del gran ral·li alcista de les últimes jornades, que aquest dilluns li va permetre fins i tot superar els 8.000 punts, tot i que finalment va tancar per sota d'aquesta primera resistència tècnica. L'índex es ressent de la pressió a què l'han sotmès el BBVA (-4,40%) i els valors relacionats amb el sector turístic, com Meliá (-2,69%), IAG (-2,79%) i Colonial (-2,75%). En el costat positiu han destacat les alces del Sabadell (+6,75%) i PharmaMar (+1,03%) (que ha tancat un nou acord per a comercialitzar Yondelis).

  • 11.953,20
  • 1,36%

El que ja es coneix com 'l'efecte vaccí' ha provocat un impressionant ral·li alcista a la borsa espanyola, liderat per la banca i els valors més associats al sector turístic, a més de les empreses lligades al cicle econòmic.

No obstant això, els analistes recorden que cap actiu no pot pujar de manera indefinida. L'Ibex (+2,60%) va tornar a pujar aquest dilluns, si bé no va aconseguir acabar la sessió per sobre dels 8.000 punts.

"El selectiu va aconseguir superar aquests preus intradia, però cal tenir molt present que va deixar un gap alcista i que, després de pujar prop d'un 24% des de començaments de mes, ofereix uns alts nivells de sobrecompra que suggereixen que podria fer un alto en el camí. El primer nivell de suport es troba en els 7.800 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

En aquest sentit, la propagació del coronavirus pels Estats Units i Europa continua a ritmes molt elevats, la qual cosa està obligant a instaurar més restriccions a països com Suècia i Alemanya i a estats americans com Califòrnia. En qualsevol cas, el suport dels bancs centrals i la rotació cap a les accions més lligades a la recuperació econòmica, per l'esperança de la vacuna, està contrarestant l'efecte negatiu de la pandèmia.

A nivell empresarial, el BBVA i el Sabadell continuen sent protagonistes després d'anunciar que negocien una fusió, tal com va anticipar Bolsamanía a principis de setembre. L'entitat 'basca' evitarà fer una ampliació de capital per a 'menjar-se' al banc presidit per Josep Oliu, gràcies als diners obtinguts per la venda del seu negoci estatunidenc.

D'altra banda, el Santander va comunicar anit la compra del negoci de pagaments per a comerços de Wirecard per 100 milions d'euros.

Per part seva, les borses asiàtiques, liderades per les aerolínies, han tancat amb guanys modestos, en una sessió menys optimista que les dels mercats occidentals. A destacar, l'índex Nikkei japonès ha renovat els màxims des de 1991, així com Wall Street, que va tancar en màxims històrics, amb el Dow Jones al caire dels 30.000 punts.

Als altres mercats, el petroli Brent cau un 0,3%, a 43,68 dòlars, mentre l'euro es revalora un 0,13% i es canvia a 1,1869 dòlars. L'unça d'or també puja, en aquest cas un 0,1%, a 1.889 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys se situa en 0,09% i la prima de risc espanyola a 63,8 punts.

Noticias relacionadas

contador