bolsamadrid valores ibex portada

L'Ibex torna dubtar aquest dijous (-0,31%) després de reaccionar a l'alça durant la jornada d'ahir, juntament amb la resta d'Europa, animat pel rebot de Wall Street. Al selectiu hi destaquen les caigudes dels bancs i Telefónica. També s'estan comportant especialment malament Ence, IAG i Grifols. Avui els inversors estan molt pendents de Christine Lagarde i les seves paraules en el marc de la reunió de política monetària del Banc Central Europeu (BCE), sens dubte la cita de la jornada.

  • 11.953,20
  • 1,36%

El BCE ha revisat a l'alça el PIB de 2020, fins al -8%, i allunyat una acció immediata sobre l'euro. A més, Lagarde ha posat la directa i avisa que "el BCE prestarà especial atenció a totes les variables, fins i tot al tipus de canvi per a estar llest i ajustar les seves eines".

D'altra banda, les tecnològiques van rebotar ahir a Wall Street després de la patacada de la jornada anterior i això ha tranquil·litzat els inversors. Van pujar un 3% de mitjana "com a reflex de la millora de l'estat d'ànim del mercat", afegeixen des de Danske Bank.

En un altre ordre de coses, el Brexit continua sent protagonista després que el primer ministre britànic, Boris Johnson, presentés ahir al Parlament una nova legislació en la qual reconeix explícitament que el Regne Unit pretén incomplir allò que s'ha signat amb la Unió Europea (UE) a l'Acord de Retirada, sobretot pel que es refereix a la frontera irlandesa, la qual cosa ha confirmat els temors de Brussel·les i enfonsa les converses comercials en un altre sot.

En el pla macro, el calendari ha portat avui les peticions setmanals d'atur als EUA. Els economistes esperaven 850.000 noves sol·licituds, per sota de les 881.000 de la setmana passada. Finalment, s'han sumat 884.000 noves peticions.

Finalment, pel que fa a l'aspecte tècnic de l'Ibex, ara com ara té la seva primera resistència als 7.300 punts i el primer suport als 6.788 punts. "Es manté el moviment lateral de les últimes setmanes, però hem de tenir molt present que es troba molt a prop del suport", avisa César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador