ep panel del ibex 35 en el palacio de la bolsa de madrid a 13 de junio de 2022 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press

L'Ibex ha deixat pujades del 0,42% fins als 8.085 punts en l'inici de l'última setmana d'un mes de juliol d'infart, i es prepara per a la traca final, ja que els pròxims dies venen plagats de referències empresarials i macroeconòmiques d'enorme rellevància per als mercats. Sens dubte, el plat fort és la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed), el dimecres, però la resta de jornades tenen el potencial de suscitar gran volatilitat.

  • 11.953,20
  • 1,36%

La banca agafa corredissa en l'Ibex a mitja sessió: Sabadell (+2,76%), CaixaBank (+2,37) i Bankinter (+2,05%). Telefónica (+2,17%). A la cua de l'Ibex en el moment d'escriure tenim a Aena (-0,96%), Grifols (-1,52%) i Solaria (-3,65%).

Aquest dilluns, que és semifestiu a Espanya, ha arrencat amb la notícia que Telefónica (+1,6%) ha venut el 45% de la seva fibra a Vauban i Crédit Agricole per a arribar a l'Espanya rural, que se suma a la bomba del cap de setmana de la històrica unió d'Orange i MásMóvil, que han format el segon operador d'Espanya, valorat en 18.600 milions d'euros.

A més, hem conegut els resultats d'Almirall (-2%). La farmacèutica ha guanyat 27,3 milions d'euros en el primer semestre, i ha sortit del terreny negatiu, ja que de gener a juny de 2021 va reportar 42,8 milions de pèrdues.

A Europa, les borses es donen la volta i pugen entre un 0,3% i un 0,5%, també pendents de resultats com el de Philips, que cedeix un 9% en bossa i Galp, que ha triplicat el seu benefici net en el primer trimestre, i de dades macroeconòmiques com l'índex de clima empresarial alemany que ha continuat empitjorant al juliol, segons l'institut Ifo. L'enquesta empresarial ha caigut a 88,6 després d'una lectura revisada a la baixa de 92,2 al juny, quan l'indicador, molt vigilat, havia caigut més de l'esperat.

Noticias relacionadas

contador