L'Ibex accelera les seves caigudes al 0,5% aquest dimarts, encara que no abandona els 8.000 punts en una una nova jornada de punt mort a l'espera de la marató de publicació de resultats empresarials que ja ha començat i de les importants referències macroeconòmiques que tindran en la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed), del dimecres, el seu plat fort.
- 11.467,30
- 0,24%
A última hora de la sessió als EUA del dilluns, l'empresa minorista Walmart va presentar uns resultats molt poc impressionants, juntament amb unes ombrívoles perspectives per a la resta de l'any. Walmart va culpar a la inflació dels aliments i l'energia, la qual cosa redueix el poder de despesa discrecional dels consumidors, i no puc discutir-ho. Avui Alphabet i Microsoft també anuncien els seus resultats, i encara que hi ha molts nervis entorn de l'espai de la publicitat digital, sospito que seran els resultats de Meta demà els que realment marquin la pauta.
A més, a Espanya, Europa i també als EUA es confessen al mercat companyies com Applus -que ha obtingut un resultat net ajustat de 53,3 milions fins a juny, un 23% més-; UBS, que ha guanyat 2.110 milions, un 5% més; Unilever, que ha guanyat 2.905 milions d'euros fins a juny, gairebé un 7% menys i ha millorat previsions; o easyJet, que ha retallat les seves pèrdues a 114 milions de lliures en el seu tercer trimestre fiscal.
Els grans de l'Ibex iniciaran demà una maratoniana confessió al mercat, mentre aquest dimarts les que més pugen són Acciona Energia (2,82%), Repsol (1,72%) i Naturgy (1,29%). Els valors pitjor parats aquesta sessió són els bancs i Inditex (-1,22%). BBVA (-2,13%), Banc Sabadell (-2%), Bankinter (-1,88%) i Banc Santander (-1,22%), estan entre els valors més baixistes d'avui.
El dilluns, la feblesa del dòlar estatunidenc va contribuir a fer costat lleugerament als valors en general, comenta Michael Hewson, analista de CMC Markets, amb l'excepció del Dax alemany, que va retrocedir després de conèixer-se que Gazprom havia reduït el flux de gas a través del Nord Stream 1 a causa d'un problema en la turbina.
Les males notícies continuen arribant després que aquest dimarts Rússia hagi anunciat que tallarà els subministraments de gas a Europa des del dimecres.
Les borses asiàtiques, per part seva, han deixat pujades. Les accions d'Hong Kong han pujat més d'un 1% i Alibaba s'ha disparat un 6,02% després que l'empresa digués en un comunicat que sol·licitarà una cotització primària en la Borsa d'Hong Kong, on ja es negocien les seves accions. Si es completa, la companyia es convertirà en una empresa amb doble cotització primària a Hong Kong i Nova York. S'espera que això ocorri abans de finals de 2022.
També ha estat notícia que el producte interior brut de Corea del Sud va superar les estimacions en créixer un 0,7% en el segon trimestre.
L'altre focus d'atenció aquesta setmana és la reunió de tipus de la Reserva Federal, que arrenca aquest dimarts, en la qual s'anunciarà demà una nova pujada de tipus de 75 punts bàsics, mentre que la probabilitat d'una pujada de 100 punts bàsics s'ha reduït considerablement en els últims dies. "Les últimes dades econòmiques semblen suggerir que l'economia estatunidenca s'està desaccelerant d'una manera que la Reserva Federal probablement acull de grat"
S'espera que les xifres de confiança dels consumidors dels EUA d'avui reforcin aquesta falta de certesa, amb un nou descens de 98,7 al juny a 97,2 i un mínim de 16 mesos. El descens de la confiança del consumidor ha estat un dels indicadors més contraris a la resistència del consumidor estatunidenc enguany.