ep fachada del edificio de la bolsa de madrid tras experimentar el ibex 35 un ascenso del 073 en la
Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

L'Ibex 35 ha avançat un 0,26% aquest dimecres, però no ha pogut mantenir els 7.100 punts, un nivell que ha arribat a superar en algun moment de la sessió, després de repuntar més d'un 1%. Tenia l'impuls d'IAG, que s'ha disparat un 10% per diverses notícies que afecten la seva cotització. A l'ampliació de capital que el 8 de setembre aprovarà la Junta General d'Accionistes s'hi afegeix la intenció de tancar l'aliança entre Ibèria i Air Europa aquest mes. Aquest dimecres també s'han conegut els resultats d'OHL (-4,08%), que ha perdut 38 milions d'euros de gener a juny.

Els números vermells de la constructora són més del doble dels 15 milions que va perdre el mateix període d'un any abans. L'empresa dels germans Amodio destaca que els seus resultats del primer semestre de l'any "estan marcats pels efectes de la pandèmia", que ha tingut un impacte pròxim als 130 milions d'euros sobre les vendes.

Tornant a l'Ibex, la majoria de valors estan en verd, sobretot els del sector turístic. A més d'IAG, Meliá s'ha disparat un 8,3%, Amadeus ho ha fet un 5%, i Arcelormittal un 5,7%, mentre que BBVA i Telefónica han caigut més d'un 3%.

No obstant això, i malgrat el bon to, des del punt del vista de l'anàlisi tècnica, “les alces en el nostre selectiu no signifiquen res, tan sols un rebot (fase de reacció) després de caure un 11% des que va intentar atacar per segona vegada i sense èxit la resistència dels 7.664 punts, el buit baixista diari de la sessió de l'11 de juny”, indica José María Rodríguez, analista de ‘Bolsamanía’.

El gran tema que recorre els mercats són els nous màxims de l'or, que cotitza a 2.023,52 dòlars després que el dimarts assolís la xifra dels 2.000 dòlars, primer objectiu de la carrera alcista que el metall preciós fa mesos que protagonitza, i que l'ha impulsat un 33% només enguany. Els analistes parlen de l'explosió a Beirut, que ha causat 73 morts aquest dimarts i ha ferit milers de persones, com el catalitzador de les últimes pujades, i creuen que prosseguirà fins a 2.100 o 2.300 dòlars l'unça a molt curt termini.

En aquest context, els inversors descompten les dades macro d'aquest dimecres, que han donat un cert impuls a la divisa comunitària, ja que suggereixen una recuperació a dues velocitats. Així, l'activitat del sector privat de la zona euro s'ha accelerat al juliol més enllà de les expectatives preliminars, en assolir el ritme més ràpid d'expansió des de juny de 2018, segons reflecteix l'índex compost de gestors de compres (PMI), que es va situar en 54,9 punts des dels 48,5 del mes anterior, amb una clara diferència en la intensitat del rebot entre les grans economies centrals, França i Alemanya, i les perifèriques, Itàlia i Espanya.

Finalment, el petroli Brent puja un 2,4%, fins a 45,50 dòlars, mentre l'euro puja un 0,3% i es canvia a 1,1835 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys repunta lleugerament fins a 0,30% i la prima de risc espanyola cau a 83 punts.

Encara que el rei de la sessió està sent sens dubte l'or. El metall preciós es revalora a aquestes hores del dimecres prop d'un 2% i es paga aproximadament a 2.050 dòlars l'unça, un preu que no s'havia vist abans a la història.

Noticias relacionadas

contador