ep archivo   paneles del ibex 35 en el palacio de la bolsa en madrid espana 20240430123209
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 s'enfonsa aquest dijous (-1,9%; 10.854 punts) frenat pel negatiu comportament del sector bancari. Sabadell (-5,5%), BBVA (-4%) i Santander (-4,29%) han estat els valors més baixistes, ja que els inversors estan recollint beneficis en aquests valors (en menor mesura en Bankinter i CaixaBank, encara que per sobre del 3%). D'ahir a avui, l'IBEX ha perdut més de 200 punts.

  • 11.581,00
  • 0,35%

A la primera jornada borsària del mes d'agost, els inversors descompten els missatges llançats ahir a la tarda per la Reserva Federal. Com s'esperava, el banc central va mantenir els tipus d'interès, encara que el seu president, Jerome Powell, també en línia amb el que s'esperava, va obrir la porta a una retallada dels interessos al setembre si la inflació segueix el camí descendent. Wall Street va tancar amb fortes pujades, impulsat pel gran rebot de Nvidia, proper al 13%.

Després del tancament, Meta, matriu de Facebook i Instagram, va publicar uns resultats que van ser ben rebuts, ja que els ingressos per publicitat van superar previsions, impulsats per la inversió en intel·ligència artificial (IA). Les seves accions pugen amb moltíssima força, però les dades macroeconòmiques (ISM manufacturer, dades de treball setmanals) estan pressionant la borsa nord-americana, que ha començat amb bon peu la jornada.

A Àsia, la sessió està sent mixta, amb fortes caigudes del 2,5% per al Nikkei japonès després de la intervenció de les autoritats per enfortir el ien i la pujada de tipus anunciada ahir pel Banc del Japó. Cal destacar, les accions de Toyota han registrat fortes caigudes després de presentar resultats.

REFERÈNCIES DE LA JORNADA

De cara a aquest dijous, ha estat el Banc d'Anglaterra que ha celebrat la reunió monetària. L'organisme ha retallat els tipus d'interès, per primera vegada en 4 anys, en un 0,25%, fins al 5%, en una decisió renyida per 5 vots a favor i 4 en contra, en línia amb el pronòstic del consens.

"Ara és apropiat reduir lleugerament el grau de restricció de la política monetària", ha assenyalat l'organisme monetari, que tot i això seguirà vigilant de prop l'evolució de la inflació.

A nivell empresarial, han publicat resultats Cellnex, Fluidra (els dos valors han pujat amb força i han liderat l'IBEX), ArcelorMittal (registra pèrdues del 5% dins del selectiu), i Volkswagen, ING, Société Générale i BNP Paribas, entre altres grans empreses europees, mentre que Apple, Amazon i Intel ho faran després del tancament dels EUA.

A l'escena econòmica, el PMI manufacturer d'Espanya ha constatat la feblesa d'aquest sector al juliol, ja que "els vents en contra estan augmentant". Durant la tarda també coneixerem les dades d'atur setmanal als Estats Units i el PMI i l'ISM manufacturer nord-americà.

Finalment, divendres es coneixeran les dades de treball del juliol als Estats Units i IAG, ArcelorMittal, Ferrari i Exxon publicaran els resultats.

ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX

L'IBEX 35 va acabar el mes de juliol molt a prop dels 11.000 punts. "Ull a l'abandonament d'aquest nivell de preus a curt termini. Si els perd el més normal és que puguem veure un atac al suport clau dels 10.800 punts. Si abandona aquests nivells és probable veure una extensió de les caigudes fins al nivell de els 10.500 punts, nivells on hi ha la mitjana de 200 sessions", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"No veurem un senyal de fortalesa mentre es mantingui cotitzant per sota dels 11.264 punts. Si aconseguís superar aquests nivells és probable que ataqui el nivell dels 11.469 punts, màxims anuals", afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent cedeix un 0,4% (80,52 dòlars), l'euro es deprecia un 0,35% (1,0787 dòlars) i l'unça d'or repunta un 0,8% (2.492 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau al 3,98% i se situa per sota del 4% per primer cop des del febrer i el bitcoin perd els 63.000 dòlars.

Noticias relacionadas

contador