Després de pujar un 0,02% dilluns i un 0,03% dimarts, a l'IBEX 35 se li ha acabat la benzina (-0,13%, 9.196,90 punts) i ha retrocedit lleugerament des de màxims anuals. La calma s'ha instal·lat a les borses mentre encaren el període estiuenc i escassegen els catalitzadors. Dins el selectiu han destacat les pujades en Repsol i Siemens Gamesa, tot i que han pesat més les caigudes en els bancs, que són els que pitjor s'han comportat (Sabadell, CaixaBank, Bankinter, Santander...) a causa d'una forta caiguda en el rendiment del bo espanyol a 10 anys.
- 11.465,10
- -0,02%
Això després que el representant italià a l'executiva de Banc Central Europeu (BCE), Fabio Panetta, hagi considerat que actualment no hi ha justificació per reduir el ritme de compres emparades pel programa d'emergència contra la pandèmia (PEPP).
"Des del meu punt de vista, les condicions que veiem avui no justifiquen la reducció del ritme de compres, i una discussió sobre l'eliminació progressiva del PEPP segueix sent clarament prematura", ha afirmat l'italià en una entrevista amb el diari japonès Nikkei.
L'agenda macro d'aquest dimecres tan sols ha inclòs la confiança al consumidor a França, que ha superat lleugerament els pronòstics.
Mentre que des del punt de vista empresarial, els inversors segueixen pendents a Espanya d'Indra (ha caigut lleugerament i acumula una caiguda del 13% a la setmana), que segueix a voltes amb qui serà el seu pròxim president, o Iberdrola (-0,6%), que mou fitxa i ha anunciat que posa als seus treballadors, incloent-hi el president, a disposició de la Justícia per aclarir el 'cas Villarejo'.
A més, a Espanya s'ha arribat a un principi d'acord per prorrogar els ERTO fins a finals de setembre, segons ha filtrat el Govern, que ha convocat aquest dijous un Consell de Ministres extraordinari per a la seva aprovació.
L'IBEX ES MANTÉ A MÀXIMS ANUALS...
L'IBEX manté el bon to i segueix a màxims anuals. Els analistes de Bolsamanía insisteixen que tot està disposat, perquè podem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.500 punts.
"Un tancament per sobre dels 9.241 punts seria el senyal que ens confirmaria la continuació de les pujades. Per sota, el primer nivell de suport es troba als 9.000 punts, tot i que el suport clau està als 8.800 punts", explica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.
...I L'OR SUPERA ELS 1.900
L'or ha superat els 1.900 dòlars. En aquests moments el metall preciós avança un 0,5%, fins als 1.907 dòlars. La plata, per la seva banda, puja un 0,6%, fins als 28,22 dòlars.
"Ja vam comentar que els bous de l'or tenen el control del preu, i avui hem vist a aquests bous destrossar el nivell de preus dels 1.900, empenyent el preu de l'or a un màxim de quatre mesos i mig", explica al seu informe diari Naeem Aslam, director d'anàlisi d'AvaTrade.
Aquesta pujada de l'or es produeix tot i que ahir es va veure "una gran millora en el nivell de confiança de consumidor dels EUA, i la majoria de les lectures econòmiques han estat encoratjadores aquesta setmana. Malgrat això, els inversors segueixen creient que la inflació continua sent la major amenaça, i no hi ha millor cobertura per a la inflació que l'or", afegeix aquest expert.
Per la resta, hi ha reunió extraordinària de consell de seguretat de Nacions Unides per tractar el desafiament bielorús. El periodista que Bielorússia es va endur aquesta setmana, després de "segrestar" un avió de Ryanair, continua detingut. A més, també a l'àmbit geopolític, cal destacar que Joe Biden i Vladimir Putin s'han citat per al pròxim 16 de juny.
ALTRES MERCATS
L'euro s'aprecia un 0,3% i es canvia a 1,2212 dòlars. El petroli està pla, amb el Brent als 68,74 dòlars i el West Texas als 65,97 dòlars.
El bitcoin redueix el seu rebot al 3% i cotitza als 38.700 dòlars, i l'ethereum es dispara un 7%, fins als 2.728 dòlars. La Xina ha mostrat la seva intenció de continuar amb la repressió sobre el comerç de bitcoins i altres activitats relacionades amb les criptodivises. La regió xinesa de Mongòlia Interior ha proposat càstigs per a les empreses i els individus involucrats en la mineria de divises digitals.
La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa fins a l'1,55% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys baixa un 10%, fins al 0,45%.