ethereumcb1

El novembre de 2019, el desenvolupador d'ethereum Virgil Griffith, va ser arrestat per presumptament ajudar Corea del Nord a evadir les sancions dels Estats Units a través de la criptodivisa. El desenvolupador de 39 anys ha estat condemnat a 63 mesos de presó, a més d'una multa de 100.000 dòlars, segons informa Crypto News Flash.

Diversos països, incloent-hi els Estats Units, han imposat sancions a Corea del Nord a causa del programa d'armes nuclears. Els ciutadans nord-americans també tenen prohibit viatjar al país asiàtic, quedant exempts només aquells que tinguin un permís o condicions especials.

Griffith va viatjar a una conferència sobre la cadena de blocs a la capital nord-coreana, Pyongyang, per donar una presentació sobre Ethereum i la criptodivisa. Ho va fer sense permís del govern nord-americà. En tornar, va ser detingut a l'aeroport i acusat de violar la Llei de Poders Econòmics d'Emergència Internacional.

Segons el fiscal nord-americà Geoffrey S. Berman, Griffith "va proporcionar informació altament tècnica a Corea del Nord, sabent que aquesta informació podria ser utilitzada per ajudar Corea del Nord a blanquejar diners i evadir les sancions".

El setembre del 2021, després d'un acord amb els fiscals federals, el promotor es va declarar culpable d'un únic càrrec de conspiració. Amb poc més de cinc mesos, la seva sentència és en certa manera indulgent tenint en compte que podria haver rebut fins a sis anys i mig.

A la sentència, Griffith va parlar amb pesar dient que "genuïna, arrogant i erròniament pensava que en sabia més". I va afegir: "Tothom em va advertir. Va ser una idea terrible".

Noticias relacionadas

contador