representations des cryptomonnaies bitcoin ethereum et dash plongeant dans l eau 20230517123812

Lleuger repunt en les criptomonedes. El bitcoin (BTC) puja un 0,2% i recupera els 30.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) remunta un 0,5% i es torna a situar per sobre dels 1.900 dòlars.

"Ha estat un període molt incert per a les criptomonedes, amb els problemes reguladors al capdavant i al centre, encara que les presentacions de fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) van contrarestar això en un moment donat. En termes generals, l'evolució dels preus és agitada, però es manté dins del rang en què ha cotitzat des del 22 de juny", explica Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA.

Per a aquest expert, els moviments en el preu de la criptomoneda reina en les últimes 24 hores "podrien ser un cop psicològic, però no és clar si és alguna cosa més que això en aquest moment".

Per la seva banda, Edward Moya, estrateg sènior d'OANDA, destaca que no hi haurà un nou repunt al mercat fins que no hi hagi una actualització "significativa" sobre els fons cotitzats de bitcoin al comptat com el de BlackRock.

"Els diners institucionals no estan comprant en aquest moment i el minorista està lluitant amb l'actual teló de fons macro. El bitcoin sembla estar a punt d'estancar-se en un rang, cosa que podria justificar una caiguda lleugerament més gran cap al nivell de 29.500 dòlars", apunta Moya.

Per contra, algunes de les 'altcoins' més afectades per les demandes de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) contra Binance i Coinbase segueixen fluctuant de forma força cridanera després de la victòria parcial de Ripple als tribunals. És el cas, per exemple, del cardano (ADA), que puja un 3% durant les últimes 24 hores. L'última setmana, aquest criptovalor ha pujat més d'un 7%, mentre que la solana (SOL), que ara remunta amb moderació, s'ha disparat gairebé un 20% durant els últims 7 dies. Ripple (XRP), per part seva, segueix disparat: repunta un 6% i acumula una pujada de més del 60% des de la decisió.

De la mateixa manera, Coinbase també està aprofitant l''efecte Ripple' i millorant la seva valoració a la borsa. La companyia ha pujat per sobre del 20% des que es conegués la sentència i això ha provocat que tant directius de l'empresa i importants inversors com Cathie Wood (ARK Invest) hagin aprofitat per fer caixa amb el valor.

D'altra banda, poques novetats a l'esfera de les criptomonedes. A l'horitzó, la reunió de la Reserva Federal (Fed) del proper 26 de juliol, per a la qual el mercat descompta una pujada de 25 punts bàsics que porti els tipus d'interès fins als 525-550 punts bàsics. De la mateixa manera, els inversors semblen decantar-se per una Fed més laxa pel que fa al 2023.

contador