musk tesla bitcoin
Alberto Sánchez
254,22$
  • -2,80$
  • -1,09%

La comunitat criptogràfica ha examinat els resultats del Tesla del primer trimestre a la recerca dels moviments que la companyia d'Elon Musk ha efectuat amb els bitcoins que va comprar al febrer per valor de 1.500 milions de dòlars. L'empresa ha venut el 10% de la seva posició en la moneda de Satishi Nakamoto i ha ingressat 272 milions de dòlars, en un moviment per demostrar la liquiditat de la divisa digital com a alternativa a l'efectiu.

L'empresa va passar pel confessionari al tancament de mercat i, a més de declarar uns ingressos durant el primer trimestre del 2021 per valor de 10.390 milions de dòlars, un 74% més que fa un any, Zach Kirkhorn, el seu director financer, va esmentar la venda d'alguns bitcoins.

"Any rere any, els impactes positius del creixement del volum, el creixement dels ingressos per crèdits reguladors, la millora del marge brut impulsada per les noves reduccions de costos dels productes i la venda de bitcoins (impacte positiu de 101 milions de dòlars, net de deterioraments relacionats, en la línia de 'Reestructuració i altres') van ser compensats principalment per un ASP més baix, l'augment de l'SBC, els costos addicionals de la cadena de subministrament, les inversions en R+D i altres partides", va dir l'empresa.

Poc després, en una conversa a Twitter, Musk va aclarir que ell no ha comerciat amb cap dels seus bitcoin personals i que Tesla pretenia demostrar que el bitcoin és un actiu amb liquiditat que funciona com a alternativa als diners tradicional.

Responia així a un altre tuit del president de Barstool Sports, Dave Portnoy, que afirmava que Musk va comprar bitcoin, el va bombar i després es va desfer-ne per fer una fortuna.

Kirkhorn, de fet, va recolzar aquests comentaris en assenyalar, durant la presentació que Tesla va invertir en el bitcoin per obtenir rendiment del seu excés d'efectiu en un entorn de baixos tipus d'interès.

"No hi ha moltes oportunitats tradicionals per fer-ho, o almenys que nosaltres hàgim trobat... sobretot amb rendiments tan baixos i sense assumir un risc addicional o sacrificar la liquiditat", va dir Kirkhorn, tot i la percepció del bitcoin com un actiu de risc entre la majoria dels analistes financers tradicionals.

Telsa seguirà acumulant bitcoin a través de les transaccions dels clients i farà anuncis relacionats amb el bitcoin en el futur, va afegir Kirkhorn, segons recull CoinDesk.

Noticias relacionadas

contador