representations des cryptomonnaies bitcoin ethereum et dash plongeant dans l eau 20230517123812

Caigudes al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) cedeix un 0,3% i ronda els 29.800 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cotitza pràcticament pla i se situa als 1.870 dòlars.

La criptomoneda reina continua donant signes de debilitat després de la victòria parcial de Ripple davant la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) i esperant que hi hagi més notícies sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) proposats per BlackRock i altres gegants de les fiançances tradicionals. Cal assenyalar que a la setmana passada, la Comissió va rebre algunes d'aquestes sol·licituds, tot i que s'espera que el procés de revisió s'estengui més enllà del final de l'estiu.

Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets, assenyala que el bitcoin "segueix lluitant per pujar malgrat la feblesa del dòlar". Segons aquest estrateg, els alcistes estan preocupats pel rumb que està prenent la criptomoneda reina.

"La suavitat en l'acció del preu està fent que molts es preguntin si realment hi ha aquesta demanda massiva, que molts pensaven que n'hi havia. Dit això, seguim sent optimistes quant a l'evolució de la cotització, ja que el bitcoin representa una forma alternativa d'inversió que es popularitzarà amb el temps", afegeix.

Per part seva, Edward Moya, analista sènior de mercats d'OANDA, destaca que el BTC segueix ancorat al voltant dels 30.000 dòlars i que li costarà moure's d'aquest rang si no hi ha cap impuls destacat. Tot i això, aquest expert considera que la decisió en el cas de Ripple "està potencialment aplanant el camí per al projecte de llei dels republicans de la Cambra de Representants per a una revisió del mercat de criptomonedes dels Estats Units".

"La consolidació del bitcoin no sembla que hagi de desaparèixer encara, però podria fer-ho si el projecte de llei de la Cambra avança o si la Reserva Federal (Fed) dona una sorpresa 'hawkish'", ha afegit.

Sobre això últim, cal recordar que aquest dimecres es reuneix la Fed per última vegada fins al setembre i el consens dona per fet dues coses: que els tipus d'interès pujaran en 25 punts bàsics i que no hi haurà més alces per la resta d'any. Tot i això, nombrosos funcionaris del banc central nord-americà ja han avisat els inversors que farien malament a confiar que aquest escenari més lax està gravat en pedra.

"El llenguatge que utilitzi a la reunió marcarà la pauta de l'índex del dòlar", indica Aslam, que creu que "aquesta serà l'última pujada de tipus d'interès de la Fed per la resta de l'any". "No obstant, s'especula amb almenys una pujada més després d'aquesta setmana, ja que el camí perquè la Fed arribi al seu objectiu d'inflació continua sent força difícil", adverteix.

D'altra banda, Joe DiPasquale, CEO de BitBull Capital, assenyala que aquest escenari no és gaire positiu per a cap inversor en concret. "Els alcistes han de ser cauts, ja que les caigudes no estan descartades. Els baixistes hauran de ser extra cautelosos, ja que el seu risc a la baixa, en aquest moment, és molt més gran que qualsevol projecció de guany potencial", apunta.

A la resta del mercat, caigudes a la majoria d'altcoins a excepció de dogecoin (DOGE), que puja un 2%. Ripple (XRP), després de la seva escalada alcista de l'última setmana i mitja, es deixa un 2% durant la sessió.

contador