ethereum 1024x575

La segona major moneda digital per capitalització de mercat, l'ether -unitat de la xarxa Ethereum-, ha seguit els passos del bitcoin al setembre i ha tancat amb una caiguda del 12,5%. L'acceleració del final de mes ha reduït les pèrdues al voltant del 30% que havia acumulat en algun moment del mes, amb mínims al voltant dels 2.600 dòlars. Pitjor acompliment ha tingut l'ADA, el token de la xarxa Cardano que, tot i introduir els contractes intel·ligents a la seva cadena de blocs fa uns dies, s'ha tancat amb un decrement del 28%, per un moviment que s'atribueix al buy the rumor, sell the news.

Però el mal resultat d'uns ha derivat en pujades per altres cadena de blocs de contractes intel·ligents com la prometedora Solana, que ha estat la gran revolució de les últimes setmanes, o AVAX, el token d'Avalanche. SOL, la unitat de Solana ha guanyat un 23%, AVAX ho ha fet un 52% i LUNA, el token de la cadena de blocs Terra ha avançat un 7,5%, segons dades compilades per CoinDesk.

Amb tot, l'Ethereum manté el seu lideratge: el seu preu s'ha multiplicat per quatre aquest any, davant el 46% dels guanys del bitcoin, i representa el 26% dels productes d'inversió. Però AVAX s'ha multiplicat per 20 aquest any, amb una capitalització de mercat de 14.000 milions de dòlars. I SOL s'ha multiplicat per 74, fins als 42.000 milions de dòlars.

La idea d'una cadena de blocs amb infinites aplicacions a la vida real en què es basa Ethereum ha estat lloada en múltiples ocasions per analistes i experts. No obstant això, els preus de transacció de l'ether segueixen sent elevats, cosa que ha derivat en alt interès pels seus rivals, especialment aquells amb baix cost, com Solana. Amb tot, l'apagada de gairebé 24 hores de la seva xarxa ha impactat negativament en la confiança cap a aquesta cadena de blocs.

Noticias relacionadas

contador