- En castellano:Signo mixto en las criptos: el bitcoin cae, pero los ETF dan motivos para el optimismo
Les criptomonedes es relaxen aquest dimarts. El bitcoin (BTC) cau amb moderació a les últimes 24 hores i se situa al voltant dels 62.600 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) també corregeix al voltant d'un 1% i cedeix fins als 3.430 dòlars.
- 98.558,05$
- 3,96%
A les altcoins, signe mixt. Binance coin (BNB) i solana (SOL) cotitzen a la baixa, però sense moviments destacats, per la seva banda, dogecoin (DOGE) perd més d'un 2% i avalanche (AVAX) es deixa un 5%. Al costat contrari de la balança, guanys de més del 2% per a toncoin (TON) i cardano (ADA).
Sembla que la caiguda del bitcoin no ha empitjorat significativament l'optimisme dels inversors. El sentiment del mercat, segons l'Índex de Por i Cobdícia Cripte (Crypto Fear & Greed Index, en anglès), és completament neutral enfront del sentiment de por de la setmana passada. Si bé la millora és de més de 20 punts, també ho és que, en aquests moments, el mercat es manté neutral sobre les perspectives dels actius digitals a l'inici d'un mes històricament molt positiu per al bitcoin.
I és que la criptomoneda reina sol pujar al juliol, especialment als últims anys. Segons dades de CoinGlass, que rastreja els moviments mensuals del bitcoin des del 2013, la criptomoneda més gran del mercat ha pujat en set dels últims 11 anys al setè mes de l'any. Durant aquest període, ha guanyat, com a mínim, un 8% i sempre ha pujat després d'un juny baixista. A més, entre el 2020 i el 2022, el bitcoin va pujar de mitjana un 19,5% després de caure al sisè mes de l'any.
No obstant, així com el juliol sol ser positiu, el tercer trimestre sol ser més negatiu per al bitcoin. En aquest sentit, 10x Research explica que qualsevol període de calma i poques notícies positives al mercat serà força negatiu per als preus, ja que aquests propers tres mesos són, habitualment, els pitjors per als actius digitals en general i per al bitcoin en particular. Durant els darrers dos anys, el bitcoin ha caigut entre juliol i setembre.
Tot això no vol dir que no hi hagi notícies positives. De fet, aquest dilluns els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat han tancat el seu millor dia des de principis de juny, amb gairebé 130 milions de dòlars en entrades netes, després de veure sortir més de 900 milions de dòlars durant el darrer mes. "Els nostres analistes també van veure fluxos posicionant-se per a un moviment alcista divendres passat cap al final del mes, possiblement en anticipació del llançament de l'ETF al comptat d'ETH. Molts senyals apunten a un mes de juliol alcista", expliquen des de QCP Capital.
En aquest sentit, nombrosos analistes assenyalen que aquests productes d'inversió continuaran portant la veu cantant al mercat dels actius digitals. "La significativa influència dels ETFs de BTC al mercat d'actius digitals queda palesa en la distribució del volum de negociació al llarg de la setmana. Del gener al juny de 2024, el volum de negociació durant el cap de setmana va representar només el 16% del total, el més baix mai registrat per a aquest període (H1 d'un any) Això indica una activitat més gran dels inversors financers tradicionals, amb un volum de negociació concentrat de dilluns a divendres i particularment fort durant les hores de mercat. Els EUA, que disminueixen després del tancament del mercat nord-americà", explica Matteo Greco, analista d'investigació de Fineqia.
Tot i les dificultats reguladores, l'aprovació i el llançament dels fons cotitzats al comptat de BTC, el llançament previst dels fons cotitzats al comptat d'ETH i les recents sol·licituds de fons cotitzats al comptat de SOL posen de manifest el creixent interès i l'adopció dels actius digitals per part dels proveïdors de serveis financers tradicionals i els inversors”, afegeix aquest estrateg. Segons Greco, aquesta tendència projecta unes perspectives positives per al mercat d'actius digitals "a mitjà i llarg termini, amb una implantació més gran als mercats financers, acompanyada d'un augment dels fluxos d'entrada, la liquiditat i la transparència".
D'altra banda, cal destacar que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) ha demandat Consensys per vendre valors no registrats i operar com a corredor no registrat. De la mateixa manera, PR Times informa que Sony tindria intenció de reactivar la borsa japonesa de criptomonedes Whalefin, adquirida l'any passat a Amber Group.
Per tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats per a eToro, destaca que el bitcoin es manté en el rang en què s'està movent des de l'abril: entre els 60.000 i els 72.000 dòlars. "Si els 60.000 es perden, següent parada, als 57.000. Per sota d'aquesta zona, canvi de biaix total. Per dalt, resistències als 64.000 primer, als 68.000 després i d'aquí directes a la zona clau dels 72.000", afegeix.