bankman, bankman fried, ftx
FTX

Les autoritats dels Estats Units i les Bahames estan estudiant la possibilitat de portar Sam Bankman-Fried, fundador i exconseller delegat de l'“exchange” fallit FTX, a territori nord-americà per interrogar-lo, segons persones familiaritzades amb l'assumpte.

Bloomberg informa que les converses entre les autoritats policials dels dos països s'han intensificat als últims dies, ja que les dues nacions estan investigant el seu paper i el d'alguns dels seus socis en la caiguda de criptomonedes FTX. Segons aquesta publicació, que cita tres fonts diferents, Bankman-Fried ha estat cooperant amb les autoritats de les Bahames.

Per part seva, Cointelegraph afirma que tant Bankman-Fried com el cofundador d'FTX Gary Wang i el director d'enginyeria Nishad Singh es troben a les Bahames i estan "sota supervisió" de les autoritats locals. Tot i això, aquest mitjà indica que les seves fonts li han assegurat que aquests executius i la consellera delegada d'Alameda Research, Caroline Ellison, estan buscant una manera de fugir a Dubai, perquè "no té cap tractat d'extradició" amb els Estats Units. Segons la publicació, Ellison es troba a Hong Kong.

Cal recordar que FTX té la seva seu fiscal a les Bahames des del setembre del 2021. El país antillà és el primer a llançar una moneda digital del banc central (CBDC), l'anomenat dòlar de sorra o 'sand dollar', i s'ha convertit en un “laboratori de criptomonedes” en què grans empreses com OKX han establert la seva seu.

Així mateix, les autoritats caribenyes van congelar la setmana passada tots els actius d'FTX, alhora que asseguraven que, si es confirmessin les informacions al voltant de la inadequada gestió dels actius dels clients per part d'Alameda, “qualsevol acció d'aquest tipus hauria estat contrària a la governança normal, sense consentiment del client i potencialment il·legal”.

D'altra banda, el Departament de Justícia (DOJ, per les sigles en anglès) dels Estats Units, la Comissió de Negociació de Futurs de Productes Bàsics (CFTC, per les sigles en anglès) i la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les seves sigles en anglès) estan investigant l'exchange de criptodivises per saber si va gestionar adequadament els diners dels consumidors i dels seus inversors. Segons The Wall Street Journal, la investigació de la SEC fa mesos que està en marxa i se centra en la filial nord-americana d'FTX.

contador