ethereumcbbitcoin

Les compres tornen al mercat de les criptomonedes, amb el bitcoin i l'ethereum rebotant des de mínims de tres i dos mesos, respectivament, aconseguits aquest dilluns. Les alces són del 3% per al principal actiu digital del mercat i del 4% per a la més rellevant de les altcoins, mentre altres criptovalors veuen pujar els preus fins a un 10% des de dilluns, en el cas del ripple. La capitalització total acaricia els 940.000 milions de dòlars, després de vorejar els 900.000, una mossegada de gairebé 100.000 milions de dòlars des dels nivells del bilió de dòlars que va assolir el valor acumulat de les criptmonedes.

  • 69.509,59$
  • 3,29%

Els experts avisen que el rebot pot no tenir durada al mercat, ja que el panorama macroeconòmic amenaça els actius de risc, amb una pujada de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed) que molts esperen d'un 1% a la volta de la cantonada. Analistes i experts alerten que una correcció més gran encara ha d'arribar a les borses mundials, ja que els bancs centrals no es quedaran a la saga i continuaran incrementant les taxes d'interès amb l'objectiu de combatre una inflació que tampoc té aspecte d'afluixar.

A més, l'anàlisi tècnica del bitcoin i l'ethereum no presagia res de bo. La reina de les monedes digitals va perdre dilluns el suport dels 18.500 dòlars, i va caure fins als 18.390 dòlars, el pitjor tipus de canvi des del juny. "Molt atents a la pèrdua d'aquest nivell de demanda, ja que podríem acabar veient un atac als mínims anuals que presenta als 17.500 dòlars", alertava César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía fa poques jornades.

"Aquests són els nivells importants de debò. Si els perdés, saltarien totes les alarmes i ens faria pensar en una extensió de les caigudes fins al nivell dels 12.300 dòlars. El seu aspecte tècnic avui dia és molt complicat. Només veurem un senyal de fortalesa amb un tancament per sobre dels màxims dibuixats als 22.715 dòlars”, afegia l'expert.

Pel que fa a l'ethereum, la seva espiral baixista de caigudes del 25% en el termini d'una setmana, l'ha portat a perdre els suports de 1.400 dòlars i, fins i tot, ha cedit per sota de 1.300 dòlars, fins a nivells de preu no vistos des del juliol . Això no indica res més que una nova correcció de la mateixa mida s'està forjant per a la moneda que acaba de migrar de model de consens al de prova de participació -des de l'anterior prova de treball-, cosa que portaria el preu fins als 1.000 dòlars.

Les vendes es van iniciar per un moviment de 'vendre la notícia' en primera instància i, com hem esmentat, per l'aversió al risc que s'ha instal·lat als mercats abans de la pujada de tipus d'interès de la Fed. A tot això suma que els participants del mercat s'han adonat que, després de la migració, els desenvolupaments d'Ethereum per arribar a la versió 2.0 només estan implementats a un 55% i es trigarà anys a concloure el full de ruta de millores dissenyat pels seus fundadors.

Enmig d'un clima cada cop més advers, els opositors al model de prova de participació també han fet sentir les seves crítiques, al·ludint al risc de centralització de la cadena de blocs, ja que els nodes de validació de les transaccions estan en mans d'unes poques entitats.

Per acabar, cal assenyalar que la fusió d'Ethereum també ha cridat l'atenció dels reguladors. En una controvertida presentació, la Comissió de Mercats i Valors (SEC per les sigles en anglès) dels EUA va assenyalar que té jurisdicció sobre les transaccions d'ether que tenen lloc a tot el món.

Actualment, després del canvi de protocol, hi ha un 45% dels nodes d'Ethereum funcionant als Estats Units. Segons dades d'Etherscan, la segona densitat de nodes més gran és a Alemanya, amb un 19%. Però la SEC sembla suggerir que només perquè els Estats Units dominen el conjunt de nodes d'ETH té jurisdicció sobre la xarxa global d'ETH.

Noticias relacionadas

contador