general 1 bitcoin

El mercat de les criptomonedes prossegueix aquest dimecres amb el rebot iniciat dilluns, quan els actius digitals es van capgirar després que el bitcoin toqués un mínim de sis mesos als 33.000 dòlars. La moneda criptogràfica més operada del món es manté per sobre dels 37.500 dòlars, màxims des del 21 de gener, i ha cotitzat en un rang de 2.000 dòlars les últimes 24 hores, amb els 35.500 dòlars, en números rodons com a suport, segons dades de CoinMarketCap.

  • 90.980,20$
  • -0,28%

En les altcoins el panorama és similar, amb pujades per a l'ethereum, que tracta de consolidar els 2.400 dòlars, després de tocar mínims des de finals de juliol per sota dels 2.200 dòlars i per a la resta de tokens, que pugen més del 5% en el cas de la solana i el dogecoin. Aquest últim s'ha beneficiat d'un intercanvi de comentaris a Twitter entre el fundador de Tesla, Elon Musk, i McDonald's sobre si la cadena de menjar ràpid acceptarà el criptomeme com a moneda de pagament. El fundador de la marca de vehicles elèctrics ha assenyalat que es menjarà un Happy Meal a la televisió si McDonald's permet compres amb el dogecoin. La capitalització total del mercat acarona els 1,7 bilions de dòlars.

Tot i l'optimisme de curt termini, impulsat pel rebot i per les compres dels inversors i caçadors de gangues, els experts assenyalen que el comportament del mercat durant les properes hores està en mans totalment de la decisió de política monetària de la Reserva Federal de EUA (Fed). “La gana pel risc en general s'està mantenint. La resposta del bitcoin dependrà de la resposta de la Fed”, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

Aquest analista recorda que la moneda digital va trobar suport en una zona que no està lluny del suport vital dels 30.000 dòlars.Si la gana pel risc torna a empitjorar-se, podríem veure que aquesta àrea de preus es veu sotmesa a una forta pressió”, aventura Erlam. I afegeix: “Si es pot mantenir per sobre d'aquesta zona a curt termini, podria ser un senyal molt positiu”.

Però no tot depèn de la Fed. Les tensions entre Rússia i Ucraïna també estan pesant sobre el bitcoin, ja que un conflicte armat podria afectar les operacions de mineria a la zona. Ara com ara, l'OTAN i els EUA fan marxa enrere sobre l'enviament de tropes a la zona, però els mercats segueixen molt preocupats per l'impacte potencial “per a l'energia, l'agricultura, els fertilitzants, els tipus d'interès i les divises”, enumeren des de Rabobank, cosa que també llasta els actius de risc.

Finalment, el mercat dels criptoactius es veu llastat per la incertesa davant de les mesures reguladores que estan adoptant o adoptaran, en breu, diversos països. D'una banda, s'especula que els EUA publiquin un reglament específic per a les plataformes de compravenda de criptodivises, de l'altra, Rússia ha amenaçat de prohibir les monedes digitals. En general, els inversors rebran amb els braços oberts noves normes que aclareixin què es pot fer i què no en aquest mercat, expliquen els experts, però si són massa restrictives, poden provocar un impacte encara més negatiu en els preus, conclouen.

contador