ep archivo   bitcoin 20230728131403
BSM.UPF.EDU - Archivo

Les criptomonedes pugen amb moderació. El bitcoin (BTC) remunta un 0,2% a les últimes 24 hores i recupera els 25.700 dòlars, encara que es manté lluny dels 26.000, i l'ethereum (ETH) puja un 0,5% i ronda els 1.630 dòlars.

No han canviat gaires coses al mercat dels actius digitals. La decisió de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) d'endarrerir la decisió sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat va esborrar completament els guanys aconseguits després de la victòria de Grayscale davant del regulador als tribunals.

En aquest sentit, la companyia que gestiona el fons de bitcoin més gran del món, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), ha escrit una carta a la SEC en què assegura que "no hi ha motius" perquè impedeixi la conversió del fons en un ETF de bitcoin al comptat. De fet, la companyia ha afirmat que, si hi hagués alguna diferència amb els futurs de bitcoin, els quals estan permesos per la SEC, el regulador ho hauria esmentat de forma explícita.

Sigui com sigui, la veritat és que el mercat es troba en una cruïlla. Els analistes creuen que, després del triomf de Grayscale, l'aprovació dels ETF al comptat és molt més probable i calculen que aquests productes d'inversió rebran llum verda per part del regulador a finals del primer trimestre del 2024. Per contra, els darrers dades macroeconòmiques i la SEC, que no només intentarà endarrerir al màxim l'aprovació d'aquests ETF, sinó que també podria mantenir la seva postura bel·ligerant amb les criptos i tornar a entaular una batalla judicial, preocupen els inversors.

"A mesura que ens endinsem al setembre, el mercat de criptoactius es manté al límit de la butaca, ja que diverses narratives macroeconòmiques i regulatòries segueixen deixant els inversors endevinant. Amb la ruta cap a tipus d'interès més baixos sense definir i les aprovacions d'ETF de bitcoin al comptat a l'espera, el mercat continuarà el joc d'endevinalles sobre la direcció de viatge dels principals criptoactius", explica Simon Peters, analista d'eToro.

César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, subratlla que el bitcoin ha complicat el seu aspecte tècnic després de les últimes caigudes i marca en el suport de 24.745 dòlars el nivell de preus que cal vigilar. "Molt atents a l'abandonament d'aquest nivell de demanda, ja que, si el deixa enrere, es complicarien fortament les seves perspectives tècniques, i és molt probable la tornada al nivell dels 20.000 dòlars", indica.

Al pla empresarial, Coinbase ha creat un nou servei de préstecs de criptomonedes als Estats Units per a clients institucionals, ajudant a omplir el buit deixat per les fallides d'empreses com Genesis i BlockFi.

D'altra banda, un altre executiu de Binance, el cap de producte de la criptoborsa Mayur Kamat, ha deixat la companyia. La sortida de Kamat segueix les del director d'Estratègia Patrick Hillmann, el director sènior d'investigacions Matthew Price, el vicepresident sènior de compliment normatiu Steven Christie, que va deixar la companyia a principis de juliol, i el director d'Àsia-Pacífic Leon Foong, que va renunciar a la seva posició a l'agost.

A la resta del mercat, signe mixt. La solana (SOL) puja més d'un 2% i ripple (XRP), cardano (ADA) i dogecoin (DOGE) retrocedeixen amb moderació.

contador