bitcoin, 1200, dolar
Alesia Kozik (Pexels).

Rebot en les criptomonedes després de les pèrdues de les últimes jornades. El bitcoin (BTC), la criptomoneda reina, repunta un 0,4% a les últimes 24 hores i se situa als 16.800 dòlars, encara lluny dels 17.000 aconseguits a la setmana passada. Per part seva, l'ethereum (ETH), remunta un 2% i recupera els 1.200 dòlars.

La gran notícia de l'últim dia l'ha protagonitzat Binance, encara que aquesta vegada no ha estat pel mal. La filial nord-americana del major 'exchange' del planeta ha comprat els actius del fallit prestador de criptomonedes Voyager per més de 1.000 milions de dòlars. Cal recordar que la companyia, en fallida després de la caiguda del fons Three Arrows Capital, havia arribat a un acord amb la filial nord-americana d'FTX per ser rescatada per 1.400 milions de dòlars tot just un mes abans que la companyia de Sam Bankman-Fried s'hagués de declarar en fallida.

“Binance encara podria estar al mercat per comprar més actius en dificultats, cosa que també podria ser vist com un intent de mostrar certa fortalesa en la seva salut a causa dels reemborsaments massius que han estat passant”, assenyala Edward Moya, analista sènior d'Oanda. En aquest sentit, Binance ha augmentat en 1.000 milions de dòlars més el seu fons de recuperació per a empreses de criptomonedes anunciat després de la caiguda d'FTX.

Sigui com sigui, la veritat és que el sector continua preocupat per les pujades de tipus d'interès dels principals bancs centrals. En contrast amb les últimes decisions dels organismes monetaris, el Banc del Japó (BoJ) ha decidit mantenir els tipus d'interès al -0,1% i ha anunciat que ampliarà la banda de fluctuació dels rendiments dels seus bons a llargs terminis, cosa que ha tingut repercussió en forma de pujades per al ien i per als rendiments dels bons nipons.

Tot i que el mercat ha rebut bé aquestes notícies, els experts ho tenen clar: la recessió continua sent possible i és la preocupació més gran dels inversors. "Si les accions cauen, passarà el mateix a les criptos", ha destacat Matthew Dibb, cap d'inversions d'Astronaut Capital. Per part seva, Sean Farrell, vicepresident de FundStrat, ha subratllat que “la beta atenuada de les criptomonedes concorda amb la idea que els criptoactius podrien ser menys susceptibles a una caiguda de renda variable impulsada per una recessió de beneficis”.

En el punt de vista tècnic, la majoria dels experts coincideixen que els 20.000 dòlars són la gran resistència que cal batre pel bitcoin a les properes setmanes. Al costat negatiu, els analistes assenyalen els 15.500 dòlars com la resistència clau en el preu de la criptomoneda més gran del mercat.

A la resta del mercat, moviments a la baixa. Ripple (XRP) es deixa un 1% i dogecoin (DOGE) s'enfonsa un 5%, molt possiblement impulsada per l'enquesta vinculant perduda per Elon Musk en què va posar a disposició dels usuaris de Twitter la seva posició com a CEO de la companyia. Alhora, el cardano (ADA) cedeix un 2%, polygon (MATIC) cau un 0,5% i polkadot (DOT) baixa un 0,6%. Al costat contrari, tron (TRX), litecoin (LTC) i solana (SOL) pugen amb moderació.

contador