illustration montre les crypto monnaies bitcoin ethereum et dogecoin 20230420164220

Noves caigudes al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) es deixa un 1% a les últimes 24 hores i cau per sota dels 25.700 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH), que cedeix una mica menys, està posant en perill els 1.600 dòlars. L'últim dia, el mercat ha perdut un 0,86% de capitalització borsària.

La situació segueix sense donar signes que canviï durant les properes jornades. La decisió de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) d'endarrerir la decisió sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat va esborrar els guanys aconseguits pels actius digitals després de la victòria judicial de Grayscale.

Tot i que els experts creuen que, a la llarga, aquesta sentència serà positiva per al preu de la criptomoneda reina, el bitcoin ha estat incapaç de recuperar els 26.000 dòlars a les últimes sessions.

De fet, alguns observadors del mercat creuen que el BTC està mirant clarament cap avall. És el cas de Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, que creu que el bitcoin, que aguanta "de moment" les vendes d'inversors a curt termini, es dirigeix cap a un escenari que "traurà del mercat els inversors palanquejats" i visitarà els 24.800-25.000 dòlars. "En aquesta zona, el més lògic seria perdre els 25.000 per liquidar totes aquestes posicions en marge, per recuperar-se després i marcar una altra zona d'acumulació (sempre a DCA o Dollar Cost Average) per a inversors a llarg termini que entenen la proposta de valor", afegeix.

Amb tot, Molina adverteix que, si es perden els 24.000 dòlars, l'escenari es tornaria clarament baixista i la criptomoneda reina es dirigiria cap als 22.000 dòlars.

Per part seva, César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, subratlla que el bitcoin ha complicat el seu aspecte tècnic després de les últimes caigudes i marca en el suport de 24.745 dòlars el nivell de preus que cal vigilar. "Molt atents a l'abandonament d'aquest nivell de demanda, ja que, si el deixa enrere, es complicarien fortament les seves perspectives tècniques, i és molt probable la tornada al nivell dels 20.000 dòlars", apunta.

"No tornarem a veure un senyal de fortalesa en el seu aspecte tècnic mentre no aconsegueixi superar el nivell dels 28.620 dòlars, preus un 10% per sobre dels nivells actuals de cotització", afegeix.

A la resta del mercat, destaquen les caigudes del 2,5% a la solana (SOL) i el repunt de més de l'1% de dogecoin (DOGE).

contador