celsius

L'exdirector d'inversions de Celsius Network, Jason Stone, ha presentat una demanda contra el criptoprestamista i ha acusat la companyia de manipular el mercat. La demanda es produeix després que Celsius pausés totes les transaccions a causa de les "condicions extremes del mercat", cosa que ha derivat a una sèrie de fallides i corralitos al criptoespai entre companyies massa palanquejades, segons els experts.

La demanda al·lega que Celsius va utilitzar els dipòsits dels clients per controlar el preu del seu propi criptovalor i no va cobrir adequadament el risc, cosa que va provocar grans pèrdues. En altres paraules, que mai no va mantenir prou liquiditat per cobrir els seus dipòsits en cas d'una caiguda important del mercat i que va utilitzar els actius dels clients per apuntalar la seva pròpia moneda CEL i per pagar els dipositants anteriors.

El model de negoci va ser rebut amb escepticisme per alguns i durant molt de temps es va qüestionar la viabilitat de l'empresa. A finals de l'any passat, els reguladors de diversos estats van enviar a Celsius avisos de cessament i desistiment exigint que deixés de vendre el principal producte d'inversió, perquè no estava registrat i violava les lleis estatals.

Stone, director general i cofundador de KeyFi, que anteriorment gestionava actius per a Celsius, va acusar l'empresa de ser un esquema Ponzi i va dir que a KeyFi se li deuen milions de dòlars "en virtut d'un acord de repartiment de beneficis" entre les dues empreses.

La demanda es produeix menys d'un mes després que Celsius suspengués totes les transaccions dels seus 1,7 milions de clients, al·legant "condicions de mercat extremes". La mateixa criptomoneda de l'empresa, CEL, s'havia desplomat més d'un 90% en menys de tres mesos.

Stone va dir que va sortir de la relació comercial el març del 2021 després que va quedar clar que el fet que Celsius no cobrís el risc "podria ser financerament ruïnós" per a la companyia i podria danyar la reputació de KeyFi.

Segons la demanda, KeyFi estima que els beneficis bruts "assignables a les parts" superen els 838 milions de dòlars abans de costos i despeses. Al document es llegeix que les dues parts "preveien que la major part dels beneficis es generarien a partir de l'activitat de DeFi i que KeyFi rebria el 20% d'aquests beneficis nets".

Noticias relacionadas

contador