solana avalanche y terra portada

Les criptodivises es tenyeixen de verd aquest divendres, quan les compres tornen al mercat després de les caigudes de dijous. El bitcoin té ganes de tornar-ho a intentar per sobre dels 40.000 dòlars, però els experts avisen que la fase correctiva encara no ha acabat.

El ethereum torna a les pujades i vola per sobre dels 2.800 dòlars, nivell de resistència que ha limitat les alces a les jornades passades. Les caigudes de dijous van complir el que apuntaven els gràfics de la segona moneda digital per capitalització de mercat i el preu va tornar a provar el suport dels 2.600 dòlars. De fet, va deixar un mínim lleugerament per sota d'aquest preu, segons dades de CoinMarketCap i per enviar bones sensacions en aconseguir tancar per sobre, per això els experts indiquen que ho pot tornar a intentar als 2.800.

Aquesta és la zona que cal superar perquè l'ether –la unitat de la xarxa Ethereum– tingui alguna possibilitat de tornar als 3.000 dòlars que va perdre el 21 de gener.

En altres notícies relacionades amb aquesta moneda, destaca que l'activitat de transferència a la xarxa d'Ethereum ha vist un augment durant el començament de febrer després que les balenes de l'ether (ETH), el criptovalor nadiu d'aquesta cadena de blocs, comencessin a moure el criptoactiu en grans quantitats. Gairebé 90.000 monedes es van traslladar des de Binance a carteres desconegudes el 3 de febrer.

Destaquen també les pujades del criptovalor SOL de la xarxa Solana o del criptovalor LUNA de Terra. El primer torna a preus per sobre dels 100 dòlars, des de les caigudes d'ahir fins als 95 dòlars, mentre que el segon avança per sobre dels 51 dòlars.

Diverses notícies han contribuït a aquest comportament. D'una banda, el projecte ha anunciat el llançament de Solana Pay, un nou conjunt d'estàndards i protocols de pagaments descentralitzats per permetre als comerciants cobrar a la cadena de blocs de Solana. Segons una comunicació a Twitter, es tracta d'“un protocol de pagaments descentralitzat, segur i de codi obert per a la propera generació de pagaments a comerciants”.

D'altra banda, a l'optimisme al voltant d'aquest criptovalor també hi ha sumat la notícia que Phantom havia recaptat 109 milions de dòlars en una ronda de finançament de sèrie B. La plataforma també va llançar una aplicació de Phantom en dispositius iOS. La ronda de finançament va ser liderada per Paradigm, però també va comptar amb la participació de Solana Ventures.

Pel que fa a Terra, ha estat sota el focus per l'escàndol relacionat amb la plataforma de finances descentralitzades (DeFi) Wonderland.

El cardano també deixa guanys notables, mentre que el dogecoin es debat entre el vermell i el verd. La capitalització total torna als 1,75 bilions de dòlars després de les caigudes d'ahir del valor de mercat conjunt de les criptomonedes.

Noticias relacionadas

contador