El mercat de les monedes digitals torna a ressentir aquest dimarts dels recents esdeveniments a la Xina, sumats a l'expectació davant el resultat del projecte de llei d'infraestructures dels EUA. Els operadors arrencaran el dia amb importants caigudes de més del 5% per a l'ethereum, que torna a cedir els 3.000 dòlars, mentre que el bitcoin cotitza per sota dels 43.000 dòlars amb un declivi del 3,5%. La capitalització total cedeix un 3% fins als 1,89 bilions de dòlars.
- 98.645,20$
- -0,31%
L'apagada total decretat pel gegant asiàtic a les transaccions amb monedes digitals i a l'activitat minera segueix cuejant i deixa notar la seva empremta en els preus. La segona granja de minat més important del món de l'ethereum ha suspès totalment els seus serveis a causa de la prohibició del govern xinès.
SparkPool, amb seu a Hangzhou, va comunicar inicialment que havia deixat de prestar serveis a nous usuaris a la Xina a partir del 24 de setembre i que suspendria completament els serveis a tots els seus usuaris existents, tant a la Xina com a l'estranger, a partir del 30 de setembre, en un missatge als usuaris amb data del 26 de setembre. L'empresa va dir que el motiu era "un esforç per complir al màxim els requisits reglamentaris".
Aquest tipus d'informacions provoquen notables sots en el preu dels criptoactius que es troba en recuperació després de les caigudes de la setmana passada. No obstant això, l'impuls venedor cobra força quan s'arriba a la part alta de la franja en què es troben encapsulats des de fa una setmana, especialment el bitcoin, cosa que suggereix que el moviment de consolidació durarà uns dies.
La reina de les criptos es mou entre 40.000 i 45.000 dòlars i "una ruptura en qualsevol direcció seria significativa", diu Craig Erlam, analista d'Oanda. "Des de fa setmanes sembla que es dirigeix cap a una correcció i la ruptura a la baixa de dimarts passat semblava ser-ne el catalitzador, però una vegada més, ha trobat un fort suport. Un moviment per sota dels 40.000 dòlars suposaria un cop psicològic, mentre que les dades tècniques no semblen molt bons a curt termini", afegeix.
Els experts, de fet, veuen poc probable que es materialitzi un ral·li abans de final de mes, ja que el debat de la llei d'infraestructures de EUA, amb importants impostos sobre l'activitat en monedes digitals es desenvolupa al Congrés dels EUA. La votació final està prevista per al 30 de setembre i els experts assenyalen que la decisió que es prengui sobre la definició de bròker pot provocar certa volatilitat al mercat de les monedes digitals, però és poc probable que els comptes de tenidors es vegin afectats, subratllen els experts.