ethereumcb1

El mercat de les criptodivises deixa pujades aquest dimarts, amb l'ethereum al capdavant de les alces de les últimes 24 hores (+6%), després que el fundador d'Ethereum, Vitalik Buterin, hagi informat en un tuit que l'actualització de la cadena de blocs 'Bellatrix' comença aquest mateix dimarts. A més, ha deixat caure que s'espera que 'La Fusió' tingui lloc al voltant del 13 al 15 de setembre, instant els operadors de nodes a actualitzar els seus clients.

  • 68.318,84$
  • -0,62%

L'actualització 'Bellatrix' és la primera fase de 'La Fusió' ('The Merge') d'Ethereum, l'esperat moment en què la cadena de proves 'Beacon' s'unirà a la xarxa principal. Aquest procés prepara la cadena Beacon d'Ethereum per a la fusió amb la capa d'execució d'Ethereum.

"Encara s'espera que la fusió passi al voltant del 13 al 15 de setembre. El que està passant avui és el 'hard fork' (bifurcació dura) de Bellatrix, que *prepara* la cadena per a la fusió. Tot i això, segueix sent important: assegureu-vos d'actualitzar els vostres clients!" va escriure Buterin al tweet.

Després d'aquest moment, seguirà l'actualització 'París', que desencadenarà 'La Fusió' pròpiament dita d'Ethereum una vegada que s'hagi aconseguit una Dificultat Total Terminal (TTD) de 587500000000000000000000. Segons els comentaris de Buterin, s'espera que això passi a algun moment entre el 13 i el 15 de setembre.

La fusió és una actualització d'Ethereum que fa anys que es prepara i que farà que la cadena de blocs programable passi del model de consens proof-of-work (PoW), que consumeix molta energia, a proof-of-stake (PoS) per a la validació de transaccions. En particular, aquest canvi reduirà l'empremta de carboni d'Ethereum un 99,95%.

Tot i això, cal esmentar que, tal com han aclarit els desenvolupadors d'Ethereum, l'actualització no comportarà una reducció de les taxes de gas o transaccions més ràpides, ja que s'esperen coses com la fragmentació que ajudaran en futures actualitzacions. Mentrestant, Ethereum insta els usuaris amb el desig d'una millor escalabilitat i tarifes més barates a utilitzar les solucions de capa 2 construïdes sobre ella, que inclouen Polygon, Arbitrum i Optimism.

A mesura que s'acosta 'La Fusió', l'especulació sobre el preu d'Ethereum s'ha disparat, amb la comunitat de criptomonedes dividida sobre quina direcció prendrà el preu de l'actiu després d'aquest moment. Ethereum cotitza actualment al punt de preu de 1.643,22 dòlars, pujant un 6% avui i un 4,08% durant els últims set dies. Està liderant els guanys entre els 10 principals criptoactius per capitalització de mercat.

Pel que fa al bitcoin, la principal moneda per capitalització de mercat es manté per sota de 20.000 dòlars, sense donar senyals de poder tornar al nivell de preu que va abandonar a la setmana passada. “Des d'un punt de vista tècnic, continua sent vàlid el suport dels 19.300 dòlars primer, els 18.600, després, i la zona de mínims clau dels 17.500 dòlars. Per sobre, fins que no es recuperin els 20.600 dòlars, primer, i els 21.600, després, no veurem atac als 24.000 dòlars”, comenta Javier Molina, analista d'eToro.

La capitalització total del mercat segueix per sota del bilió de dòlars.

Noticias relacionadas

contador