bitcoincbmundo1

El mercat de les criptomonedes deixa importants pujades aquest dijous, amb notables avenços de més del 10% per a criptovalors com el dogecoin o el cardano, mentre que el bitcoin i l'ethereum guanyen al voltant d'un 3%. L'ether -unitat de la xarxa Ethereum- amplia els seus màxims recents de més d'un mes per sobre dels 3.000 dòlars i mira el següent nivell de preus, els 3.200. Pel que fa a la creació de Satoshi Nakamoto, sembla voler confirmar la superació de la seva resistència als 42.000 dòlars i s'assenta als 43.000. La capitalització total del mercat se situa en gairebé 1,96 bilions de dòlars.

  • 68.293,98$
  • -0,66%

Tot i el bon to que mostren els criptoactius, els experts assenyalen, però, que el bitcoin segueix consolidant i avisen que els alcistes no estan en control del preu, ja que "necessiten molta més potència de foc perquè el preu augmenti d'aquí en endavant". assenyala Naeem Aslam, analista d'AvaTrade. "La qüestió és que els operadors no estan tots alineats", comenta, i addueix que la falta de catalitzadors al mercat fa vacil·lar el preu.

"A Europa i als EUA tenim un control regulador més gran sobre la situació de les criptomonedes, cosa que és positiva per a la sostenibilitat a llarg termini. No obstant això, a Àsia, no hi ha una postura favorable entre els reguladors", explica, Per tant, "aquesta és la raó per la qual durant els últims mesos, els repunts que veiem per al bitcoin durant les sessions europees o nord-americanes s'aprofiten com una oportunitat per posar-se en curt durant les sessions asiàtiques".

"A més, l'activitat dels moneders mostra que les balenes segueixen al marge i les pujades estan molt impulsades pels clients al detall", indica l'expert.

De fet, algunes notícies negatives han pesat en el preu dels criptovalors digitals recentment. La Comissió de Seguretat i Intercanvi de Tailàndia va anunciar dimecres la seva decisió de prohibir les criptomonedes com a mitjà de pagament, a partir de l'1 d'abril del 2022. No obstant això, permet el trading amb aquests productes. D'altra banda, Hondures i Malàisia estan a un pas d'aprovar el bitcoin com a moneda de curs legal, seguint els passos d'El Salvador.

A les darreres hores també han transcendit les paraules del president de la Reserva Federal dels EUA, Jerome Powell, sobre els actius digitals, durant la Conferència d'Innovació 2022 del Banc de Pagaments Internacionals. Tot i que ha reconegut que cal establir un nou marc per a aquests actius, ha fet èmfasi que les criptos i la digitalització és imparable, alhora que ha deixat clar que el banc central treballa en el dòlar digital. "Les regulacions existents no es van construir amb les monedes digitals al cap", ha assenyalat, de manera que "hi haurà d'haver noves normes, lleis i marcs per tractar la moneda digital".

Finalment, els inversors institucionals continuen donant suport al bitcoin. Aquesta setmana ha estat notícia que Bridgewater Associates està planejant començar a exposar-se en les criptomonedes, mesos després que el seu multimilionari fundador Ray Dalio revelés que posseeix bitcoins i lloés la moneda digital. A més, el president executiu de BlackRock, Larry Fink, ha dit dijous que la guerra entre Rússia i Ucraïna podria acabar accelerant les monedes digitals com a eina per liquidar transaccions internacionals, ja que el conflicte posa en perill l'impuls de la globalització de les darreres tres dècades.

En una carta als accionistes de la gestora d'actius més gran del món, Fink va dir que la guerra empenyerà els països a reavaluar la dependència de les divises, i que BlackRock estava estudiant les monedes digitals i les stablecoins a causa del creixent interès dels clients.

Noticias relacionadas

contador