ether portada 2

El mercat de les criptomonedes torna al vermell aquest dilluns, després d'un cap de setmana de compres que, no obstant, no han tret el bitcoin del seu rang de cotització recent ni l'han elevat fins als 40.000 dòlars. Pel que fa a l'ethereum (ETH), ha marcat màxims de 10 dies per sobre dels 2.630 dòlars.

El comportament de la segona criptomoneda per capitalització de mercat supera el del bitcoin. Després de superar la resistència de 2.500 dòlars divendres en preus de tancament, s'ha mantingut tot el cap de setmana per sobre d'aquest nivell de preus, amb un màxim de 2.630 dòlars. L'ether –la unitat de la xarxa Ethereum– s'està recuperant juntament amb el mercat de criptomonedes en general. "Alguns adopten una perspectiva optimista sobre la situació del mercat i creuen que aquestes caigudes representen una bona oportunitat d'inversió, especialment per als inversors desitjosos d'ampliar les carteres amb les principals criptomonedes", comenta Zala.

L'anàlisi tècnica de l'ether, però, apunta a la cautela, ja que cotitza amb caigudes més grans que el bitcoin, gairebé del 4%, i es troba exactament als 2.500 dòlars, el seu primer nivell de suport. Si cedeix, la criptomoneda es dirigirà a la zona dels 2.470-2.450 dòlars i, si perd aquesta àrea, presenta un potencial de caiguda cap als 2.200 dòlars, el suport que va fer fallida lleugerament el 24 de gener.

Aquestes alces coincideixen amb les dades de Glassnode, que mostren que el nombre d'adreces d'ethereum amb més de 0,1 ETH acaba d'assolir un nou màxim històric, cosa que és un bon presagi per a la xarxa. El nombre total d'aquestes direccions puja ara a uns 6,823 milions.

La taxa de 'hash' (potència de minat) de la xarxa Ethereum també va assolir un nou màxim històric fa uns dies, arribant a 1,1 PH/s. Això es produeix en un moment en què la xarxa avança lentament cap a un sistema de prova de participació.

La resta d'altcoins estan en vermell aquest dilluns, amb una capitalització total que no arriba als 1,7 bilions de dòlars. Destaca especialment el patiment del token de Terra (LUNA), que cedeix un 10% addicional i acumula una caiguda del 30% en els darrers set dies. La cripto, una de les més prometedores de finals del 2021, ha perdut el 60% del seu valor a l'últim mes. Entre les raons d'aquesta caiguda hi ha una sèrie de notícies negatives relacionades amb el projecte Wonderland i el criptobroker QuadrigaCX, que es creia que era una estafa piramidal i va fer fallida el 2019.

Noticias relacionadas

contador