Si a alguna cosa no ens té acostumats el bitcoin és a ser un actiu avorrit. L'escassa acció del preu en la reina de les criptos indica que s'ha descavalcat de les 'altcoins', que sí que han deixat un dimarts amb fortes oscil·lacions de fins a un 15%, i, a més, alguns analistes i inversors ho interpreten com un senyal que la moneda digital podria recuperar-se.
Aquest dimarts, l'ether i el ripple van arrencar la jornada amb fortes pujades del 15% que es van anar desaccelerant durant la jornada i aquest dimecres deixen caigudes de l'1%-3%. L'accelerada va tirar una mica del bitcoin que, però, va acabar la jornada gairebé on l'havia començat. Aquest dimecres continua consolidant-se en una forquilla entre 35.000 i 37.000 dòlars, sent-ne els 37.500 el nivell a reconquistar a curt termini perquè hi hagi possibilitats d'arrencar una nova carrera alcista fins a 40.000 dòlars.
Mentre alguns interpreten tots aquests fracassos a la part superior de la franja, en què es desplaça l'actiu digital, com un indici que segueix en sobrevenda, altres creuen que l'absència de la volatilitat a la qual ens té acostumats apunta que les oscil·lacions del preu -mesures pel diferencial entre el seu màxim i el mínim diari- han caigut al seu nivell més baix des de principis d'any, tot i que el cap de setmana es va informar que les autoritats financeres nord-americanes s'estan preparant per adoptar un paper més actiu en la regulació del mercat de les monedes digitals. La volatilitat de la més operada de les criptodivisas a 10 dies va tornar a caure al 106% des d'un màxim de gairebé 162% el 24 de maig.
"Tot i una altra sèrie de 'titulars negatius', el bitcoin en realitat va pujar 2.000 dòlars durant el cap de setmana", va escriure Tom Lee, cofundador de la companyia d'investigació independent Fundstrat Global Advisors LLC en una nota als clients. "No puc evitar veure això com un reforç de la probabilitat que la moneda en línia hagi tocat fons, atès que les males notícies no estan creant nous mínims".
Lee veu el bitcoin superant els 125.000 dòlars abans de final d'any, però està atent a una pujada per sobre dels 40.000 dòlars com a senyal que la moneda digital ha vist els seus mínims el 2021. "Mentre el preu del bitcoin no creuï per sobre dels 40.000 i trenqui una altra resistència que es troba als 50.000, és poc probable que puguem veure el començament d'un altre gran ral·li alcista", coincideix Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'Avatrade.
Així i tot, alguns veuen la relativa calma del cap de setmana com un senyal que els preus podrien recuperar-se, fins i tot quan el qüestionable perfil mediambiental de la moneda criptogràfica ha erosionat l'argument que el testimoni està destinat a atreure més grans inversions. A hores d'ara, ha pujat al voltant d'un 20% des del seu mínim de maig, just per sobre del nivell de 30.000 dòlars.
"A mesura que els reguladors van prenent cartes en l'assumpte, pot haver-hi alguns titulars desconcertants per al mercat, però el compromís és positiu a mitjà termini per a l'adopció institucional", indica Jonathan Cheesman d'FTX. "Hi ha alguns senyals tímidament positives, almenys, que els pitjors temors no s'han fet realitat", conclou.