La reducció del preu del bitcoin (BTC) de les últimes setmanes ha afectat les reserves d'El Salvador, amb pèrdues equivalents al proper pagament previst de la nació als tenidors de bons.
Des que es va convertir en el primer govern del món a fer del bitcoin una moneda de curs legal al mes de setembre passat, el president Nayib Bukele ha invertit al voltant de 105 milions de dòlars en la compra de BTC. Malauradament, el preu del criptoactiu ha baixat un 45% des de la primera compra i ha reduït el valor de la participació en 66 milions de dòlars.
Això ha provocat pèrdues d'uns 40 milions de dòlars, segons Bloomberg, xifra que suposa una mica més que el proper pagament del deute extern del país, de 38,25 milions de dòlars, que venç al juny.
Tot i això, "la volatilitat dels preus no sembla dissuadir gaire els governs", comenta Simon Peters, analista d'eToro. El Tresor del Regne Unit va anunciar al mes passat plans perquè les stablecoins siguin reconegudes com una forma de pagament vàlida, tot això com a part dels seus plans més amplis per convertir la Gran Bretanya en un centre mundial de tecnologia i inversió en criptoactius. "Així que, encara que hi hagi molt a aprendre de l'experiment d'El Salvador, no significa el final de l'interès de l'Estat pels criptoactius i el seu ús creixent en els pagaments convencionals", conclou l'analista.