le bitcoin au plus bas depuis 2020 la plate forme celsius gele les retraits 20221130190347

Les criptomonedes consoliden el seu gir baixista. El bitcoin (BTC) i l'ethereum (ETH) cedeixen al voltant d'un 1% a les últimes 24 hores, encara que han començat la setmana amb pujades moderades, i se situen al nivell de 26.100 i 1.580 dòlars, respectivament.

L'última decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed) ha pesat notablement sobre els actius digitals: des de dimecres passat, la criptomoneda reina ha perdut gairebé 1.000 dòlars després de cedir al voltant d'un 4% en només 3 sessions. I la caiguda entre les altcoins és més acusada. Això és perquè els inversors no s'han mostrat convençuts amb el missatge agressiu del banc central nord-americà, que ha advertit que podria apujar els tipus d'interès una vegada més des del començament d'any, un escenari que sembla que el consens segueix descartant segons dades de l'eina FedWatch de CME.

Aquest nou escenari dibuixat per la Fed ha provocat que les perspectives dels analistes siguin una mica més negatives per a les properes setmanes, especialment a causa d'una previsible (i preocupant) absència de catalitzadors positius. En aquest sentit, el nul repunt després del retard dels pagaments de Mt. Gox preocupa alguns inversors, mentre que s'espera que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) torni a estendre el termini per decidir sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat quan es compleixi la data límit de mitjans d'octubre. En conseqüència, els analistes d'FxPro veuen el bitcoin caient fins als 23.000 dòlars durant les properes jornades.

Tot i això, Craig Erlam, analista sènior de criptomonedes d'OANDA, destaca que "en termes generals, el bitcoin no ha canviat gaire últimament". "Hi ha hagut alguns brots de volatilitat, però el preu està fluctuant principalment entre 25.000 i 27.500 dòlars. Potser es tracta simplement que els operadors esperen més notícies, ja que el moviment posterior a la Fed no va ser particularment significatiu", assegura.

Així mateix, altres analistes assenyalen riscos a l'alça per a les criptos. Els experts de CryptoQuant destaquen que el comportament recent del preu del bitcoin s'assemblava molt a cicles passats, suggerint que l'actiu "probablement romandrà en una fase de consolidació fins a l'esdeveniment de reducció a la meitat (halving) del 2024", després el qual preveuen un augment "significatiu" del preu.

"Aquesta avaluació està recolzada per diverses mètriques de valoració a llarg termini, incloent-hi les corbes de creixement logarítmic. També hi ha el límit realitzat de transaccions d'usuaris a curt termini (UTXOs), que indica infravaloració i l'absència d'especulació detallista generalitzada, cosa que reforça el potencial de creixement futur dels preus", afegeixen.

Des d'un punt de vista tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, creu que "hi ha una alta probabilitat d'haver marcat sòl als mínims vistos a la zona dels 24.800-25.000 dòlars".

"Des d'aquesta referència, moviment alcista que té als 28.000 el primer dels objectius. Aquesta és la zona que cal superar per pensar en cotes majors limitades pels 31.000 dòlars. Des d'un punt de vista de sentiment, seguim a zona de por" cosa que podria ajudar a intentar atacar aquesta resistència dels 28.000 dòlars a curt termini. Necessitem observar un augment important del volum per intentar aquest moviment", apunta Molina.

A la resta del mercat, destaca la retallada de més del 2,5% a XRP i del 3,3% a toncoin (TON). La solana (SOL) i el dogecoin (DOGE) cedeixen al voltant d'un 1%.

contador