representation de crypto monnaies 20240314140356

Les criptomonedes pugen amb ganes aquest dimarts. El bitcoin (BTC) puja a prop d'un 4% a les últimes 24 hores i cotitza per sobre dels 57.200 dòlars. L'ethereum (ETH) puja una mica menys a l'últim dia, però se situa per sobre dels 2.300 dòlars.

  • 62.059,52$
  • 2,69%

El to positiu també s'imposa entre les altcoins. Binance coin (BNB), solana (SOL), toncoin (TON) i XRP pugen fins a un 3%, mentre que altres tokens cotitzen amb pujades més voluminoses, com és el cas de dogecoin (DOGE), que repunta a prop del 7%. Altres criptos com avalanche (AVAX) o shiba inu (SHIB) cauen amb moderació.

El repunt de les criptomonedes coincideix amb un avenç de les accions nord-americanes, que també es van tenyir de vermell a la setmana passada. Totes les mirades estan posades sobre les dades d'inflació que es coneixeran aquesta setmana i que decantaran la balança entre una retallada de tipus d'interès de la Reserva Federal (Fed) de 25 punts bàsics (pb) o de 50 a la reunió del proper 18 de setembre.

En aquest sentit, els estrategs adverteixen que una retallada de 50 punts per part del banc central nord-americà podria ser negativa per a actius de risc com les criptomonedes. Segons els analistes, una davallada d'aquesta magnitud podria enviar un missatge equivocat sobre el risc de recessió. "Si bé, una retallada de 50 punts bàsics per part de la Reserva Federal podria ser un senyal de més preocupació per als mercats, l'objectiu principal de la Reserva Federal serà mitigar els riscos econòmics en lloc de gestionar les reaccions del mercat", apunta Markus Thielen, fundador de 10x Research.

Cal assenyalar que, durant les darreres jornades, la probabilitat d'una retallada d'aquest tipus s'ha reduït sensiblement, malgrat que les dades de l'informe d'ocupació conegut divendres passat no convencés el mercat. D'acord amb les dades de l'eina FedWatch de CME, la probabilitat d'una retallada de 25 pb ara se situa per sobre del 70%.

D'altra banda, el mercat també està atent al primer debat entre Kamala Harris i Donald Trump, candidats a la presidència dels Estats Units en una carrera electoral molt igualada. Cal assenyalar que els criptoactius han anat ocupant un paper cada cop més notori en aquesta campanya, amb els republicans mostrant una postura molt més favorable envers les criptos que els demòcrates. No obstant, Harris sembla n'haver adoptat un enfocament més amistós que Biden.

Amb tot, alguns analistes opinen que el potencial a curt termini de les criptomonedes pot ser força limitat. Segons Greg Cipolaro, director global de recerca d'NYDIG, els possibles catalitzadors a curt termini per al bitcoin són "escasos" i se centren, sobretot, en la política monetària de la Fed i en les dades macroeconòmiques dels Estats Units. No obstant, aquest estrateg recorda que, històricament, al quart trimestre ha estat força positiu per a les criptomonedes.

Des d'un punt de vista tècnic, Javier Molina, analista sènior d'eToro, assenyala que els 54.000 dòlars "marquen una primera parada tècnica abans d'atacar el suport dels 49.000-50.000 dòlars". Aquesta marca és la "veritable referència que cal tenir en compte", ja que, si es perdés, "canviaria l'estructura principal del bitcoin".

"De moment els preus estan buscant zona de consolidació i caldrà estar-hi atents. Per sobre, necessitem veure cotitzacions per sobre dels 60.000 dòlars per pensar en la tornada a la zona del canal de consolidació baixista que domina el BTC actualment", afegeix.

contador