bitcoin, dolar, criptomonedas, cripto
fabrikasimf on Freepik

Reacció al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) ha pujat al voltant d'un 4% a les últimes 24 hores i se situa als 44.500 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) repunta un 2,8% i escala per sobre dels 2.400 dòlars. Durant la darrera jornada, la capitalització borsària de les criptos ha augmentat un 3,33%, fins als 1,7 bilions de dòlars.

El panorama és igual de positiu entre la resta d'altcoins, molt influenciades pels moviments del bitcoin. Així, solana (SOL) suma un 5,9%, cardano (ADA) es dispara un 9,4% i avalanche (AVAX), dogecoin (DOGE), XRP, chainlink (LINK), polygon (MATIC) i polkadot (DOT) ), entre altres, pugen entre un 2% i un 6%. Criden l'atenció les caigudes del 2,6% en tron (TRX), que, no obstant, ha repuntat a prop d'un 7,5% als darrers 7 dies.

La criptomoneda reina ha despertat per fi després de diverses jornades de letargia i moviments molt tebis. Segons els analistes de Bitfinex, l'augment de les vendes per part dels miners, que estarien tractant de fer caixa amb la seva producció abans que el halving (reducció a la meitat de les recompenses de la xarxa Bitcoin) depreciï els seus actius, podria haver estat una de les raons per les quals els preus de BTC es van veure pressionats recentment. No obstant, es pot haver gestat una dinàmica oposada a les últimes hores.

Segons alguns analistes de criptomonedes, les balenes de bitcoin, nom pel qual es coneixen els grans inversors en aquest cripto, han redoblat la seva acumulació d'actius. En concret, l'analista Ali Martinez destaca que el nombre de carteres de bitcoin amb més de 1.000 tokens (uns 44 milions de dòlars) va augmentar un màxim de diversos mesos de 73, segons dades de Glassnode. L'acumulació per part de les balenes sol ser vist com un signe alcista i les vendes, un senyal baixista.

De la mateixa manera, altres experts creuen que els avenços borsaris als Estats Units han servit de suport a les criptos per tornar a cotitzar amb força. Aquest dimecres, l'S&P 500 va tancar a màxims històrics i a les portes dels 5.000 punts, alhora que el Dow Jones i el tecnològic Nasdaq es van quedar també a prop dels seus rècords històrics. Així mateix, les caigudes observades a New York Community Bancorp també han animat els inversors en criptoactius, que ja es van veure molt beneficiats per les turbulències observades l'any passat al sector bancari.

Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, destaca que el bitcoin ha aconseguit subjectar-se al suport que presentava al voltant dels 39.300 dòlars i ha trencat el primer nivell de resistència del curt termini, que es trobava als 43.665 dòlars. "La superació d'aquests preus animaria el seu aspecte tècnic i ens faria pensar en una extensió dels guanys amb l'objectiu d'atacar els màxims anuals que presenta als 49.435 dòlars", sentencia.

Tot i això, James Harte, analista de TickMill Group, assenyala que l'aparent reticència de la Reserva Federal (Fed) a abaixar els tipus d'interès al març podria continuar afegint pressió als preus de la criptomoneda reina segons es vagi certificant aquest retard a l'inici de la relaxació de la política monetària. "De fet, amb les dades dels EUA mantenint-se sorprenentment bé, segons la última sèrie de xifres d'ocupació dels EUA, les retallades de tipus al primer semestre semblen molt poc probables ara. Per tant, és probable que el BTC segueixi lluitant fins que comencem a tenir senyals clars que les retallades de tipus són imminents", destaca.

D'altra banda, l'ethereum també ha trobat suport a ARK Invest i 21Shares, ja que les dues companyies han modificat la seva sol·licitud per crear un fons cotitzat (ETF, per les sigles a l'anglès) al comptat d'aquesta cripto, aquestes companyies compten amb un ETF de bitcoin. Cal recordar que el regulador té un termini total de 240 dies per decidir si aprova o no aquests fons i que les sol·licituds d'ETF d'ETH de VanEck i Ark 21Shares tenen com a data límit per a la decisió final el 23 de maig i el 24 de maig, respectivament.

contador