Les criptomonedes es prenen un respir. El bitcoin (BTC) retalla un 0,3% a les últimes 24 hores i se situa als 70.900 dòlars després de superar els 71.000 dòlars durant les últimes jornades i assolir nivells no vistos des del 21 de maig passat. Per contra, l'ethereum (ETH) ha aconseguit sumar al voltant d'un 1% i intenta consolidar-se per sobre dels 3.800 dòlars.
- 95.515,01$
- -2,11%
Entre les altcoins, el signe és clarament negatiu. Tokens que van rendir especialment bé a les últimes jornades com uniswap (UNI) o binance coin (BNB) cauen, especialment el primer. Altres criptomonedes com XRP, solana (SOL), dogecoin (DOGE), cardano (ADA), shiba inu (SHIB) o avalanche (AVAX) cedeixen aproximadament un 1%, mentre que toncoin (TON) augmenta les seves retallades fins a un 2%.
Tot i aquesta moderació, la veritat és que l'optimisme del mercat és palpable. Bona part de les recents pujades tenen a veure amb una clara millora en les entrades netes de capital als fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de bitcoin al comptat, que recentment van tancar un dels millors dies de la seva curta història borsària. Segons alguns experts, la demanda institucional està tornant a augmentar i això podria portar el bitcoin a intentar marcar nous màxims històrics durant les properes setmanes si aconsegueix superar la barrera dels 72.000 dòlars.
Durant les últimes setmanes, experts com els de Bernstein assenyalaven que el refredament de la demanda institucional era temporal i que els ETF de BTC al comptat tornarien a volar en el futur proper, impulsant amb ells al preu del bitcoin.
En relació amb això últim, els analistes de QCP Capital destaquen que els moviments al mercat de futurs de bitcoin reflecteixen "un fort sentiment alcista" que podria veure el bitcoin trencar per sobre dels 74.000 dòlars aquest mateix mes. Per la seva banda, l'empresa de serveis d'inversió en criptos Matrixport destaca que, si bé el bitcoin sembla llest per pujar, un repunt per sobre del nivell de 72.000 dòlars podria causar una compressió de curts, ja que hi ha aproximadament 1.500 milions de dòlars contractes de futurs palanquejats que aposten per preus més baixos. Si es liquidessin al voltant d'aquests preus, augmentaria el moviment a l'alça.
Al seu torn, Michael Novogratz, fundador i conseller delegat de Galaxy Digital, s'ha mostrat molt optimista amb el potencial de la criptomoneda reina, a la qual arriba als 100.000 dòlars abans de finals d'any. Segons Novogratz, la postura més favorable dels reguladors nord-americans ha estat clau en aquest procés. Cal assenyalar que alguns analistes apunten que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) podria aprovar els fons cotitzats d'ether al comptat per sortir a borsa abans que s'acabi el mes de juny. De la mateixa manera, s'espera que la Casa Blanca no veti la llei FIT 21, que pretén aclarir els límits jurisdiccionals entre els reguladors nord-americans en matèria de criptoactius.
Pel que fa a l'ETH, els analistes també es mostren força optimistes. K33 Research assenyalava en un informe recent que, després de la seva eventual sortida a borsa, els ETF d'ether al comptat captarien uns 4.000 milions de dòlars durant els cinc primers mesos de cotització. A més, VanEck, una de les companyies que han sol·licitat crear un fons cotitzat d'ETH al comptat, ha indicat en un informe que aquests productes d'inversió tenen la capacitat de portar la segona criptomoneda més gran del mercat fins als 22.000 dòlars a finals d'aquesta dècada. Això suposaria que l'ETH quintuplicaria el preu durant el proper lustre.
Finalment, cal assenyalar que els inversors segueixen molt pendents de les dades macroeconòmiques que arriben dels Estats Units. En aquest sentit, l'informe d'ocupació del maig que es coneixerà demà serà clau per decantar cap a un costat o l'altre la perspectiva de la Reserva Federal (Fed) sobre les possibles baixades dels tipus d'interès al segon semestre del 2024.