representations des cryptomonnaies bitcoin ethereum et dash plongeant dans l eau 20230517123812

Les criptomonedes es relaxen aquest dimecres després d'un dimarts estel·lar per als actius digitals. El bitcoin (BTC) retrocedeix amb moderació i se situa al voltant dels 45.300 dòlars després escalar fins als 45.800 dòlars, el nivell més alt des del març del 2022. Per la seva banda, l'ethereum (ETH) corregeix una mica més i se situa als 2.370 dòlars després de superar ahir els 2.400 dòlars.

Les caigudes són igualment destacades entre la resta d'altcoins, amb XRP, cardano (ADA), avalanche (AVAX), dogecoin (DOGE) i polkadot (DOT) caient entre un 0,4% i un 3%. Cal destacar que Binance coin (BNB) ha recuperat el quart lloc a la llista de criptos amb més capitalització borsària després que ahir superés momentàniament la solana (SOL), que ha cedit una mica més d'un 5% a les últimes 24 hores.

D'altra banda, han estat moltes els valors cotitzats relacionats amb les criptos que no ho han fet bé a la darrera sessió. Per exemple, Coinbase va cedir un 9,8% al tancament de la primera jornada borsària a Wall Street en el que va ser el pitjor dia per a la companyia des de mitjans del 2023, que va ampliar les pèrdues patides durant les últimes sessions de l'any passat després de pràcticament quintuplicar valor durant el darrer any. Altres companyies, especialment mineres de bitcoin com Marathon Digital o Riot Platforms, també van cedir amb ganes dimarts.

Per contra, MicroStrategy, el tenidor institucional de bitcoin més gran del món, va pujar un 8,48% dimarts després que Michael Saylor, fundador i president executiu de la firma, comencés a vendre opcions sobre accions de l'empresa per valor de 216 milions de dòlars. Durant la presentació de resultats del tercer trimestre al novembre, Saylor va anunciar que planejava vendre 5.000 accions per dia durant els quatre mesos següents per augmentar les seves tinences personals de BTC.

Aquests darrers moviments es produeixen després d'un augment de l'expectació al voltant dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat. Tret de sorpresa, tot sembla apuntar que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) autoritzarà la comercialització d'aquests productes d'inversió durant els propers dies, una circumstància que ha anat augmentant l'interès pels actius digitals darrer mes i mig.

L'opinió més assentada és que aquests fons cotitzats permetran que les criptomonedes en conjunt i el bitcoin en particular experimentin importants pujades a curt termini gràcies al gran flux de capital institucional que sembla que entrarà al mercat. Si bé hi ha alguns experts més escèptics, que opinen que el mercat està una mica sobrecomprat, la immensa majoria opina que el bitcoin podria no només tornar a assolir els màxims històrics del novembre del 2021, sinó superar aquesta barrera que va situar els 100.000 dòlars.

Tot i això, els analistes també creuen que aquesta expectació pot jugar-li en contra a les criptomonedes. Si no compleixen les expectatives, indiquen, el bitcoin podria experimentar una pressió venedora significativa a curt termini en trobar-se en un escenari de "compra els rumors, ven els fets". En aquest sentit, els precedents no conviden a ser massa optimista, ja que aquests fons cotitzats ja existeixen a Europa i no han despertat gran interès per part dels inversors institucionals, tot i que s'espera que el suport de gegants de les finances tradicionals com BlackRock els apuntalin per aquest front.

contador