bitcoin 20240228153646

Les criptomonedes reboten després de caure amb moderació a les últimes 24 hores. El bitcoin (BTC) es manté enganxat als 65.000 dòlars i l'ethereum (ETH) continua per sobre dels 3.400 dòlars i intenta reconquerir els 3.500.

  • 59.826,50$
  • -0,08%

En canvi, el signe en les altcoins és mixt. Criptos com solana (SOL) o Binance coin (BNB) pugen amb moderació, mentre que altres actius com cardano (ADA), toncoin (TON) o dogecoin (DOGE) cauen amb moderació. Els descensos són més importants en XRP, que ha cedit un 5% a les últimes 24 hores després de repuntar amb moltíssima força durant les últimes sessions.

El ral·li alcista de les criptos s'ha vist temporalment interromput per la venda massiva que ha experimentat la renda variable nord-americana, especialment al tecnològic Nasdaq. Wall Street va tancar ahir amb signe mixt a causa de les notables caigudes de nombrosos fabricants de semiconductors, que es van veure molt pressionats per les notícies que els Estats Units planegen introduir més restriccions a l'exportació de xips i equips de fabricació a la Xina.

En aquest sentit, estrategs com Joel Kruger, analista de mercat d'LMAX Group, destaquen que el repunt dels criptoactius podria estancar-se si es produeix una correcció més profunda al mercat de renda variable, ja que els inversors podrien fugir de valors de risc i cercar refugi en altres actius tradicionals. "Però fins i tot en aquest cas, hi haurà moltes raons per voler comprar bitcoin com a actiu de refugi, i moltes raons per voler comprar altres criptoactius a les caigudes pel seu potencial d'innovació massiva", afegeix.

D'altra banda, la macroeconomia està donant suport a les criptomonedes. Les dades de construcció i permisos de construcció d'habitatges als Estats Units, així com la producció industrial, van superar les previsions del consens i continuen donant arguments als inversors per pensar que la Reserva Federal (Fed) farà la primera retallada dels tipus d'interès al setembre.

En aquesta direcció ha apuntat el governador de la Reserva Federal, Christopher Waller, que ha assegurat aquest dimecres que el banc central s'està "apropant" a les retallades dels tipus d'interès, després que les dades d'inflació del segon trimestre mostressin "que s'ha reprès el progrés cap a l'estabilitat de preus". Anteriorment, Jerome Powell, president del banc central nord-americà, va assegurar que la seva confiança en el camí de descens de la inflació havia millorat després de conèixer les últimes dades econòmiques.

Els analistes de Rabobank creuen que l'escenari més probable que es veurà als propers mesos és el d'"unes dades d'inflació desiguals, no tan bones com les dels mesos anteriors, però coherents en general amb els avenços cap al 2%". "En aquest cas, amb les dades desiguals, es tractaria d'una qüestió de temps en quant a quan creu que la Fed està fent progressos sostenibles cap a una inflació del 2%. En aquest cas, una retallada de tipus en un futur proper és més incert", apunten.

D'altra banda, continua havent-hi optimisme al mercat a causa de l'augment de la probabilitat d'una victòria de Donald Trump a les eleccions presidencials del novembre. Com us hem estat explicant en els darrers dies, l'elecció de J.D. Vance també ha estat vista com un suport extra per als criptoactius, que són vistos de manera més positiva per part del Partit Republicà que del Partit Demòcrata.

Així mateix, cal assenyalar que alguns creditors de Mt. Gox han denunciat que han intentat ser piratejats durant les últimes hores. Aquests inversors han estat rebent més de 9.000 milions de dòlars en bitcoins com a part del programa de reemborsaments de la difunta criptoborsa. Alguns analistes creuen que aquest procés, que es creia que seria terrible per als preus de la criptomoneda reina, ha estat sobreestimat.

contador