bitcoin ethereum

El mercat de les criptomonedes modera les alces. El bitcoin (BTC) remunta lleugerament a les últimes 24 hores i se situa als 37.300 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) es recull una mica i se situa al voltant dels 2.000 dòlars.

Tot i haver perdut una mica de força en aquest inici de setmana, l'optimisme que s'ha instal·lat al mercat dels actius digitals sembla haver vingut per quedar-s'hi. Experts com Rania Gule, analista de mercats d'XS.com, creuen que aquesta moderació del rally respon a una presa de guanys després de les últimes pujades, ja que moltes criptos es troben a màxims de diversos mesos.

"Des d'un punt de vista tècnic, els 38.000 dòlars són ara la resistència que s'hauria de superar abans d'iniciar el camí cap als 41.500. Tot i això, les vendes observades en aquestes referències per part del costat institucional ens fan ser cauts respecte als propers moviments. Els 35.000 podrien funcionar com a primer suport que, si es perden, tenen als 33.500 dòlars el següent nivell de control que no s'ha de perdre per seguir pensant en el desenvolupament alcista", apunta Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro.

El principal catalitzador del mercat, com és habitual, estan sent els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat tant de bitcoin com d'ethereum. Les últimes setmanes, BlackRock va tornar a esperonar les criptos després d'anunciar la seva intenció de crear un producte cotitzat al comptat d'ETH, una cursa a la qual recentment s'ha unit Fidelity i en què s'han posicionat altres actors importants com ARK Invest, VanEck o Grayscale. Molts d'aquests noms propis també lideren la carrera per crear un fons cotitzat de bitcoin al comptat.

Pel que fa a això, tot sembla apuntar que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) acabarà endarrerint la seva decisió final sobre aquests productes d'inversió fins a la data límit de principis de gener del 2024. L'expectativa que el regulador nord-americà donés el vistiplau als ETF a finals d'aquest any ha estat un dels grans suports del mercat en les últimes setmanes, però cada cop sembla menys probable aquest escenari.

Tot i això, la majoria dels experts coincideixen que, després dels últims revessos judicials, a la SEC no li queda més remei que donar el seu braç a tòrcer i autoritzar la comercialització d'aquests productes d'inversió. Així mateix, els observadors del mercat també destaquen que la Comissió aprovarà tots els ETF al comptat de bitcoin alhora, igual que farà el mateix amb els d'ETH quan arribi el moment, per així evitar donar avantatge a cap competidor anteriorment esmentat.

"Val la pena assenyalar que l'índex de por i cobdícia del mercat de criptomonedes va assolir els 74 punts, cosa que indica un sentiment cobdiciós entre els inversors i serveix com un motor important que recolza els augments de preus a curt termini. Això dona suport a l'actual fase de recollida de beneficis, que, no obstant, pot contribuir a una caiguda a mitjà i llarg termini", afegeix Gule.

D'altra banda, aquest dimarts el mercat de les criptomonedes està atent a dues cites importants als EUA. D'una banda, Nvidia donarà als seus comptes trimestrals al tancament de Wall Street amb la intenció de reforçar la seva condició de favorita del mercat i de punta de llança del ral·li de la intel·ligència artificial (IA), que, igual que els repunts dels valors tecnològics, està recolzant les pujades al mercat de les criptos.

De l'altra, la Reserva Federal (Fed) donarà a conèixer les actes de la reunió del novembre, un document que serà molt important per conèixer quin és el full de ruta de Powell i els seus per baixar els tipus d'interès. "La Reserva Federal sol iniciar un cicle de retallades de tipus després que s'iniciï una correcció significativa del mercat, com a conseqüència d'un deteriorament de la gana pel risc. Una retallada a la primera meitat del 2024 només pot ser provocada per greus turbulències en el deute i el mercat de renda variable", destaca Alex Kuptsikevich, analista d'FxPro, que afegeix que això podria portar el bitcoin "per sota dels 30.000 dòlars".

Així mateix, Bloomberg publica que Binance podria pagar 4.000 milions de dòlars perquè el Departament de Justícia nord-americà doni per tancada la seva investigació sobre les presumptes irregularitats comeses al país nord-americà. Segons publica aquest mitjà, el CEO i fundador de la criptoborsa, Changpeng Zhao, podria enfrontar càrrecs penals als Estats Units com a part d'aquest procés. A més, la SEC ha acusat la criptoborsa Kraken d'operar una plataforma no registrada i de barrejar indegudament els fons dels clients.

contador