Les criptomonedes cotitzen amb cautela i lleugeres caigudes a les últimes 24 hores. El bitcoin (BTC) es manté a prop dels 66.300 dòlars després de perdre un 0,8% durant l'última jornada, mentre que l'ethereum (ETH) es mou de manera similar i se situa just per sobre dels 3.200 dòlars.
- 98.496,17$
- -0,18%
La situació és una mica diferent a la resta d'altcoins. Solana (SOL) puja amb moderació, igual que toncoin (TON) i Binance coin (BNB), mentre que XRP es dispara un 8% a les últimes 24 hores. Per contra, cardano (ADA), dogecoin (DOGE) i tron (TRX), entre d'altres, cedeixen entre un 0,3% i un 3%.
Aquestes caigudes es produeixen just després que un moneder afiliat a Mt. Gox mogués al voltant de 3.000 milions de dòlars a tres moneders "desconeguts", segons dades de Lookonchain. Tot i això, la tíbia reacció dels preus sembla agradar als inversors, que creuen que el mercat podria estar entenent per fi que els riscos associats a aquest programa de reemborsaments estaven sobrevalorats.
En declaracions al mitjà Cointelegraph, Ben Simpson, fundador de Collective Shift, ha indicat que "els usuaris als quals se'ls devia bitcoin de Mt. Gox eren bitcoiners originals, eren les persones que compraven BTC fa cinc o 10 anys, que creien en la indústria i creien en l'actiu". Per això, apunta aquest expert, els creditors "estan aquí per HODL (mantenir i no vendre criptoactius)".
"Els creditors van optar per rebre BTC, en lloc de fiat, el que era nou a la llei de fallida japonesa. Com a tal, és relativament probable que només un subconjunt d'aquestes monedes distribuïdes es vengui realment al mercat", afegeix la companyia de anàlisi de cadena de blocs Glassnode en un informe separat.
Paral·lelament, els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat han registrat lleus sortides netes de capital. Per contra, els ETF d'ETH al comptat han tornat a terreny positiu i han afegit 33,7 milions de dòlars nets a l'espai, liderats per les entrades a l'ETHA de BlackRock. Els analistes creuen que aquest producte d'inversió, amb el temps, es convertirà en l'ETF més gran d'aquesta criptomoneda, com ja ha passat amb l'IBIT en el cas del bitcoin.
D'altra banda, alguns analistes recorden que cal estar pendents de les eleccions nord-americanes, ja que les criptomonedes hi han adoptat un paper protagonista als últims dies. Recentment, Donald Trump ha promès que, si el Partit Republicà obté la victòria als comicis presidencials del novembre, crearà una reserva estratègica de bitcoin. En un article d'opinió, The Wall Street Journal critica aquesta idea, ja que els plans de Trump van en contra dels ideals fundacionals del bitcoin, com la independència dels governs.
"La llibertat davant del govern no és el que proposa. Vol que tot el bitcoin futur es fabriqui als Estats Units, cosa que suposa un límit a la llibertat i requeriria una xarxa elèctrica molt més gran, ja que la mineria de bitcoin consumeix molta energia. Si les criptomonedes són realment un vehicle llibertari per invertir lliure de vel·leïtats polítiques, aleshores haurien d'operar per si mateixes sense ajuda del govern”, afirma aquest diari.
Per acabar, el mercat també té un ull posat en la decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed). S'espera que el banc central nord-americà mantingui els tipus d'interès en els nivells actuals, però també que doni algun senyal que els podria baixar al setembre.