curso bitcoin 1024x576

El mercat de les criptomonedes cau amb moderació aquest dimarts. El bitcoin (BTC) perd els 63.000 dòlars després de perdre un 1,5% a les últimes 24 hores, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix una mica més i cotitza per sota dels 2.700 dòlars. Amb tot, els volums de negociació es troben a nivells força baixos (al voltant d'una tercera part per sota dels màxims mensuals), per la qual cosa aquests moviments podrien estar sobredimensionats.

  • 60.470,71$
  • 3,81%

Les altcoins segueixen un rumb similar. Tokens com solana (SOL) o XRP cauen al voltant de l'1%, mentre que altres criptos com Binance coin (BNB), dogecoin (DOGE), tron (TRX) o cardano (ADA) cedeixen entre un 2% i un 3%. Els pitjors descensos entre les grans criptos s'estan registrant en toncoin (TON) a causa de la detenció de Pavel Durov, CEO i fundador de Telegram, a França. Cal recordar que Telegram es va encarregar del desenvolupament de The Open Network, la cadena de blocs de TON, durant les primeres etapes del seu desenvolupament.

Durov va ser detingut dissabte a la nit a l'aeroport de Le Bourget, al nord de París. Durov havia arribat des de Bakú, a l'Azerbaidjan. França havia emès una ordre d'arrest contra Durov en una investigació preliminar sobre presumptes delictes, incloent-hi frau, tràfic de drogues, ciberassetjament, crim organitzat i promoció del terrorisme, segons una de les fonts. Segons els anàlisis, els problemes legals de figures tan prominents com Durov solen desencadenar una onada de vendes producte del pànic dels inversors, ja que els operadors s'afanyen a protegir les seves inversions de possibles conseqüències. No obstant això, un cop passat el xoc inicial, el mercat reavalua la situació de manera més racional i els preus tendeixen a recuperar-se.

Sigui com sigui, el mercat és força optimista de cara al futur. Això es deu, principalment, a la postura de la Reserva Federal (Fed), que sembla llesta per baixar els tipus d'interès al setembre. Cal recordar que les criptomonedes, com gairebé tots els actius de risc, se'n beneficien més d'unes taxes d'interès baixes que de les altes, que solen llastar-ne la cotització.

"Ha arribat el moment d'ajustar la política. La direcció que cal seguir és clara, i el moment i el ritme de les retallades de taxes dependran de les dades que s'obtinguin, l'evolució de les perspectives i l'equilibri de riscos", va assegurar Jerome Powell, president del banc central nord-americà, durant la seva intervenció al conclave de Jackson Hole. Els experts es pregunten ara si la reducció del setembre serà de 25 o de 50 punts bàsics, encara que les últimes dades de l'eina FedWatch de CME apunten cap a aquesta primera possibilitat.

Markus Thielen, fundador de 10x Research, apunta que la recuperació dels preus de les criptomonedes després del discurs de Powell es va veure recolzada per una forta expansió de les 'stablecoins', amb l'encunyació de 1.000 milions de dòlars en una mitjana de 7 dies. "Tècnicament parlant, sembla cada cop més que estem en una consolidació alcista abans del proper gran impuls a l'alça. Això es traduiria en bitcoin fent nous màxims històrics i l'ETH trencant un altre màxim anual al seu camí a desafiar el seu propi màxim històric de 2021", afirma Joel Kruger, estrateg de mercat del grup LMAX en un recent informe.

D'altra banda, Rania Gule, analista sènior de mercats d'XS.com, destaca que la transferència de 75 BTC, valorats en gairebé 5 milions de dòlars, des de carteres que portaven inactives des del 2011 és un fet "intrigant" de cara al futur. "Aquest esdeveniment és poc freqüent, atès que els moneders des del 2011 solen estar inactius. L'aparició d'aquestes transaccions després d'un període d'inactivitat reflecteix una activitat renovada en les tinences de bitcoin més antigues i augmenta la liquiditat del mercat, cosa que podria indicar una creixent confiança al mercat o un desig d'obtenir guanys significatius després de les caigudes recents", explica aquesta experta.

D'altra banda, els experts segueixen destacant que una victòria de Donald Trump a les eleccions presidencials dels Estats Units podria desencadenar un ral·li alcista al mercat de criptomonedes. El candidat republicà ha realitzat diverses promeses interessants per a aquest sector, com ara la creació d'una reserva estratègica o la d'acomiadar el president de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès), a més d'anunciar la creació d'una nova plataforma de criptos.

Per tècnic, Gule assenyala que el preu del BTC s'ha mantingut estable per sobre del nivell clau de 60.000 dòlars. "Recentment, el bitcoin ha format una forta base de suport i ha començat a pujar de manera constant per sobre de la zona de resistència de 62.000 dòlars. El preu també ha superat els nivells de resistència de 63.200 i 63.500 dòlars, respectivament, al mig d'aquests esdeveniments successius, cosa que crec que reflecteix l'impacte positiu a llarg termini d'alguns d'aquests esdeveniments", afegeix.

contador