bitcoin caidas nueva
Freepik/Sketchepedia

El mercat de les criptomonedes cau aquest divendres. El bitcoin (BTC) augmenta les retallades i retrocedeix fins als 64.600 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) perd un 2% a les últimes 24 hores i posa en perill els 3.500 dòlars.

  • 61.820,72$
  • 1,40%

La situació no és millor al mercat de les altcoins. Entre els grans tokens, només toncoin (TON) i tron (TRX) cotitzen amb pujades moderades durant l'últim dia. Criptomonedes de gran capitalització com solana (sol), XRP, dogecoin (DOGE), cardano (ADA), shiba inu (SHIB) o avalanche (AVAX) cauen fins a un 3%.

Els actius digitals continuen cotitzant la falta de catalitzadors positius, ja que les notícies d'impacte estan brillant per la seva absència durant les últimes jornades. En aquests moments, les declaracions de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) sobre la possible aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) d'ETH al comptat aquest estiu són pràcticament l'única llum d'un mercat que, per la resta, sembla estar força apagat.

En aquest sentit, alguns analistes destaquen que l'expectació per l'efecte que aquests ETF podrien tenir en el preu d'ETH pesa sobre la resta d'altcoins. Per exemple, les dades de TradingView i Binance mostren que el parell SOL/ETH en dòlars nord-americans ha caigut al nivell més baix des de principis de març. Els experts creuen que s'està formant un patró baixista que podria continuar pressionant a la baixa aquesta i altres criptomonedes alternatives.

Per contra, altres analistes es mostren més prudents amb el potencial dels fons cotitzats d'ether al comptat, ja que sembla difícil que aconsegueixin atraure tant interès institucional com va passar amb el bitcoin. Per tant, la volatilitat observada en els preus de la major altcoin a les últimes setmanes estaria "injustificada".

Sigui com sigui, el que és cert és que hi ha un sentiment de cautela imperant al mercat. Això es deu a diversos factors com la postura més dura de la Reserva Federal (Fed), que només veu una retallada de tipus d'interès d'aquí al que queda d'any, i a l'escalada aparentment imparable dels valors tecnològics, sobretot aquells vinculats a la intel·ligència artificial (IA), tant per part dels inversors com d'algunes companyies del sector de mineria de criptos.

Al pla empresarial, hi ha dues notícies que cal destacar. D'una banda, el fons VanEck Bitcoin ETF (VBTC) va començar a cotitzar a la Borsa de Valors d'Austràlia (ASX). Es tracta del primer fons cotitzat que cotitza al parquet oceànic, la borsa més gran del país. Aquest fons proporciona exposició al bitcoin invertint en HODL, l'ETF de BTC al comptat de VanEck que cotitza als Estats Units, i va pujar un 1% a la primera sessió.

De l'altra, MicroStrategy continua acumulant bitcoin i ha comprat 11.931 tokens més per uns 786 milions de dòlars, segons ha informat la mateixa empresa. La companyia dirigida per Michael Saylor és el tenidor institucional més gran de bitcoin i, a finals d'abril, posseïa uns 214.400 tokens de la criptomoneda reina. Després d'aquesta adquisició, les tinences totals de MicroStrategy tenen un valor aproximat de 15.000 milions de dòlars. Cal assenyalar que la companyia ha emès deute recentment per continuar comprant bitcoin, una estratègia que sembla que està donant-li efecte, ja que les seves accions han pujat un 60% des que comencés a acumular BTC fa quatre anys.

Finalment, els germans Winklevoss, fundadors i líders de l'exchange Gemini, han anunciat dues donacions d'un milió de dòlars a la campanya de Donald Trump, el candidat del Partit Republicà a les eleccions presidencials del desembre. "Durant els últims anys, l'administració Biden ha declarat obertament la guerra contra el cripto. Ha convertit en armes múltiples agències governamentals per intimidar, assetjar i demandar els bons actors de la nostra indústria en un esforç per destruir-la. El president Donald J. Trump és l'opció probitcoin, procripto i pronegocis", ha indicat Tyler Winklevoss, CEO de Gemini, en una publicació a X (antiga Twitter). Empreses com Standard Chartered veuen el bitcoin duplicant el preu actual en cas que Trump guanyi les eleccions.

contador