des pieces de bitcoin 20240311101114

Tebi inici setmanal al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) remunta lleugerament i se situa als 69.400 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cedeix amb moderació i cau fins als 3.670 dòlars després d'unes primeres hores de dilluns força negatives per a l'altcoin més gran del mercat.

  • 60.669,19$
  • -0,02%

I és que l'interès obert (OI, per les sigles en anglès) en les dues criptomonedes ha baixat amb brusquedat als últims dies, cosa que ha posat fre a l'impuls alcista observat a les últimes jornades. L'OI és una mètrica utilitzada en la negociació de derivats de criptomonedes, com ara contractes de futurs i opcions, i representa el nombre total de posicions actives en un contracte específic de futurs, opcions de compres o altres derivats.

"L'OI rastreja el nombre total de contractes de derivats pendents, ja siguin opcions o futurs sense liquidar. Essencialment, monitoritza el nombre total de participants actius en aquest moment, en lloc del volum total de negociació, que inclou tant posicions obertes com tancades. Aquesta distinció és crucial, ja que ajuda els traders a entendre si s'estan assignant nous recursos al contracte, o si els recursos s'estan redirigint a un altre lloc”, expliquen els experts de Coinbase.

En aquest sentit, des de divendres passat, l'interès obert es va reduir de 99.000 a 60.000 milions de dòlars, cosa que indica que els operadors van retallar considerablement les seves apostes. A més, segons dades de CoinGlass, els volums van caure un 10% a les últimes 24 hores.

Aquesta caiguda ha coincidit amb l'última dada de feina als Estats Units. I és que la primera economia del món va crear 272.000 llocs de treball nous al maig, molt per sobre dels 185.000 esperats. La xifra ha tornat a mostrar la resiliència del mercat laboral nord-americà, cosa que sembla haver eliminat completament qualsevol possibilitat per nímia que fos que la Reserva Federal (Fed) abaixi els tipus d'interès al juliol i complica el seu full de ruta per a la resta d'any.

Per Naeem Aslam, cap d'inversions de Capital Markets, "aquesta publicació de dades ha tancat les discussions sobre una possible retallada de les taxes d'interès al juliol i ha provocat discussions sobre limitar la política per acostar la inflació a l'objectiu de la Reserva Federal".

"Recentment, les dades del mercat laboral nord-americà han mostrat alguns signes de debilitament, cosa que recolza les discussions sobre retallades de taxes a la segona meitat del 2024, però aquest resultat probablement restarà força a aquesta conversa", subratlla Ryan Brandham, director de mercats de capital globals de Validus Risk Management.

Aquest dimecres, la Fed anunciarà després de la seva última reunió de política monetària que torna a deixar els tipus d'interès als nivells actuals, encara que l'interès està en el que pugui dir el president Jerome Powell a la roda de premsa posterior. De la mateixa manera, aquest dimecres es publica la dada d'inflació del maig dels Estats Units, que podria continuar inclinant la balança cap a un costat o l'altre.

"Des d'un punt de vista tècnic, seguim dins del gran canal de consolidació de preus delimitat pels 60.000-72.000 dòlars en espera de nous catalitzadors que en moguin els preus fora. Si bé és veritat que aquesta setmana cal destacar l'augment de volum als fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) aquest pic d'entrades també s'ha vist al mercat de futurs i caldrà analitzar el que passa aquests dies", explica Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro.

Segons aquest expert, el nivell clau a superar per al bitcoin són els 72.000 dòlars, per així "atacar amb força els 73.000 i entrar a zona de descobriment de preus". "Com a suports deixem els 68.500 primer i els 66.200 després abans d'anar pels 63.800", sentencia.

A la resta del mercat, signe mixt entre els grans tokens. Destaquen les alces moderades d'XRP i les caigudes en dogecoin (DOGE).

contador