ep archivo   criptomoneda bitcoin foto archivo
ESET - Archivo

Recollida de beneficis al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) retrocedeix al voltant d'un 2,5% a les últimes 24 hores, especialment durant les últimes hores d'activitat borsària a l'Àsia, i se situa lleugerament per sota dels 64.000 dòlars en aquests moments de dilluns després de vorejar els 67.000 dòlars. als darrers dies.

  • 63.755,14$
  • -2,97%

Per part seva, l'ethereum (ETH) cedeix a prop d'un 0,5%, encara que conserva els 2.600 dòlars. La resta d'altcoins cotitza, majoritàriament, amb pèrdues de diferent magnitud: Binance coin (BNB) perd gairebé un 3%, mentre que dogecoin (DOGE) es desinfla un 4% i cardano (ADA) es deixa una mica més de un 2%. Per contra, XRP repunta més d'un 4% i n'eleva la revaloració a l'última setmana per sobre del 10%.

Sigui com sigui, la veritat és que el bitcoin sembla disposat a acabar el mes amb un bon to. Tant és així que, segons dades de CoinGlass, aquest mes de setembre serà el millor per al criptoactiu rei des del 2016. Aleshores, el BTC va aconseguir sumar un 6% en un mes tradicionalment molt negatiu per a la criptomoneda reina, xifra que, en aquests moments, s'acosta al 9%, impulsada pels estímuls econòmics anunciats a la Xina i per les impressionants entrades de capital als fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) del BTC al comptat.

Segons els experts, aquest rendiment al setembre és un clar senyal alcista de cara a l'octubre, un període històricament molt més positiu per a l'actiu digital més gran del món: en contrast amb setembre, mes durant el qual el bitcoin ha caigut vuit vegades durant els últims dotze anys, només hi ha hagut dos mesos d'octubre en què el bitcoin s'ha acabat en números vermells des del 2013, amb guanys de fins al 60% i una mitjana del 22%.

Segons César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, la ruptura de la resistència dels 65.200 dòlars, aconseguida a finals de la setmana passada, posiciona bé el bitcoin de cara a les properes setmanes. "Això, sumat als mínims creixents vistos des del començament del mes d'agost, ens confirma un gir a la mitjana de 200 sessions, convidant-nos a pensar en el final de la correcció de l'últim mig any", apunta.

El següent nivell de resistència, afegeix aquest expert, és als 70.825 dòlars. Si aconseguís superar aquests preus, és "molt probable" que acabem veient una tornada als màxims de tots els temps que presenta als 74.415 dòlars. "A mitjà i llarg termini la seva tendència és clarament alcista i tot sembla indicar-nos que seguirà guanyant posicions als propers mesos", sentencia.

Així mateix, altres analistes destaquen que hi ha nombrosos factors que juguen a favor de la revaloració del bitcoin. Per exemple, la correlació entre el BTC i l'S&P 500 i la renda variable nord-americana, especialment els valors tecnològics, ja que es preveu que segueixin pujant durant les properes setmanes. D'altra banda, altres estrategs destaquen que les eleccions presidencials dels EUA representen un altre vent de cua per als actius digitals, ja que es preveu que el seu resultat sigui positiu sigui qui en sigui el vencedor, especialment després que Kamala Harris, candidata del Partit Demòcrata, s'ha mostrat més favorable a aquesta indústria.

Cal destacar que Changpeng Zhao, fundador i antic CEO de Binance, ha estat posat en llibertat després de complir la sentència de quatre mesos de presó per violar la Llei de Secret Bancari nord-americà i cometre una altra sèrie de delictes. CZ va acordar pagar una multa de 50 milions de dòlars i dimitir com a conseller delegat de Binance, mentre que l'exchange va haver de fer front a una multa de més de 4.000 milions.

contador