des pieces de bitcoin

Repunt al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) remunta al voltant d'un 2% a les darreres 24 hores i reconquereix els 26.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) suma un 0,6% i escala per sobre dels 1.650 dòlars.

Els analistes de mercat creuen que el principal impulsor dels preus del mercat, que han portat el bitcoin als 26.200 dòlars per primera vegada des del 31 d'agost passat, ha estat JP Morgan. Ahir, Bloomberg va informar que el banc novaiorquès estaria desenvolupant un sistema de pagament i liquidació basat en cadena de blocs que, segons les fonts de la publicació, aportaria notables beneficis a la companyia dirigida per Jamie Dimon. Val a dir que el projecte estaria en fases inicials, que es basaria en la caena de blocs d'Onyx de l'entitat bancària i que la consultora Oliver Wyman ha estat contractada per treballar en un prototip.

La pujada protagonitzada pels actius digitals després de conèixer aquesta notícia evidencia el poc ànim del mercat. Aquesta manca d'optimisme també l'evidencien les dades, ja que, segons CCData, la negociació al comptat de criptomonedes està al nivell més baix des del març del 2019. Segons aquesta empresa d'anàlisi, el volum d'operacions al comptat en els intercanvis centralitzats va caure un 7,78% fins als 475.000 milions de dòlars l'agost, mentre que el volum en derivats va caure més del 12% fins als 1,62 bilions de dòlars, el segon més baix des del 2021.

Si bé el mercat esperava que la victòria judicial de Grayscale sobre la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) donés un impuls als actius digitals, la decisió del regulador d'estendre el termini per decidir sobre els ETF de bitcoin al comptat proposats per BlackRock i una desena de companyies més va provocar que les criptos tornessin a mirar cap avall.

"El baix volum d'operacions al comptat i les fluctuacions en les dades d'interès obert suggereixen que actualment el mercat està impulsat per l'especulació", suggereix CCData.

Altres experts, com Samer Hasn, analista de mercats de XS.com, creuen que el mercat està esperant que la Reserva Federal (Fed) mogui fitxa el 20 de setembre que ve a causa de la seva falta de gana pel risc. En aquests moments, l'eina FedWatch de CME calcula una probabilitat del 93% que el banc central faci una pausa en el cicle de pujades de tipus d'interès. Les últimes hores, James Bullard, expresident de la Reserva Federal (Fed) de Saint Louis, ha avisat el mercat de l'alta probabilitat que la Fed torni a elevar els tipus d'interès a la reunió d'aquest mes de setembre.

El mercat també parla del cas FTX en aquesta darrera sessió de la setmana. Ryan Salame, exdirectiu de la fallida criptoborsa, es va declarar culpable de dos delictes penals de conspiració per fer contribucions il·legals i defraudar la Comissió Federal Electoral i de conspiració per operar un negoci de transferència de diners sense llicència.

A la resta d'altcoins, pujades d'entre el 0,5% i el 0,7% en ripple (XRP), cardano (ADA) i dogecoin (DOGE). La solana (SOL) puja al més, fins a un 1,7%.

contador