illustration montre les crypto monnaies bitcoin ethereum et dogecoin 20230420164513

Les criptomonedes tornen als seus moviments habituals. El bitcoin (BTC) cedeix posicions, al voltant d'un 1%, i cau fins als 29.200 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cau un 0,9% i s'allunya dels 1.900 dòlars.

El repunt experimentat a la darrera sessió després de la pujada de tipus de la Reserva Federal (Fed) ha estat un miratge i les 'criptos' s'han deixat pràcticament tot el que van guanyar. Durant els últims cinc dies, el bitcoin ha perdut prop d'un 3% i des del començament de mes la caiguda puja al 4%, dades força dolentes atesa la seva tendència a finals de juny i els rendiments històrics al mes de juliol.

Tractar d'endevinar cap on es mouran els actius digitals, especialment la criptomoneda reina, sembla complicat. L'efecte dels últims catalitzadors de preus s'ha dissipat completament i el bitcoin no només torna a moure's en el rang comprès entre 29.000 dòlars i 31.000 dòlars que tant estem repetint, sinó que aquest s'ha ampliat i podria empènyer la criptomoneda reina a noves caigudes.

Així ho creu César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía, que subratlla que la "debilitat" observada en la criptomoneda reina podria acabar provocant un atac al suport dels 28.000 dòlars.

"El suport clau es troba als 24.745 dòlars. Mentre que es mantingui cotitzant per sobre d'aquests preus, no veurem un senyal de feblesa que compliqui la tendència alcista actual en què es mou des dels últims compassos de l'any passat", detalla.

Els experts semblen coincidir que fins que el flux de notícies positives no es restauri, els moviments de les criptomonedes continuaran sent apàtics. En aquest sentit, cal assenyalar que Grayscale ha demanat a la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) que doni el vistiplau a tots els fons cotitzats de bitcoin al comptat de forma simultània i no "escollir-ne guanyadors i perdedors".

D'altra banda, Binance ha presentat un recurs perquè es desestimi la demanda interposada el març passat per la Comissió de Comerç de Futurs de Productes Bàsics (CFTC, per les sigles en anglès) en què s'acusava la companyia de "nombroses violacions" de les lleis federals de valors.

A la resta del mercat d'altcoins, moviments a la baixa. Destaquen les caigudes del 3% en dogecoin (DOGE), el qual sembla haver-se desinflat després del bon rendiment de les darreres sessions, i polygon (MATIC). La solana (SOL) continua retallant amb força, més d'un 2%, durant les últimes 24 hores.

contador