bitcoincbbit

Pujades al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) repunta entre un 0,7% i un 0,8% a les últimes 24 hores i supera els 27.200 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) es manté pla i intenta consolidar els 1.800 dòlars.

Els actius digitals prenen una mica d'aire després que el president dels Estats Units, Joe Biden, assegurés que hi haurà acord per augmentar el sostre de deute del país i evitar que la primera economia del món entri en impagaments el juny vinent.

“Hem tingut una reunió productiva. Tots han vingut, em sembla, de bona fe. Confio que obtindrem l'acord sobre el pressupost, que els Estats Units no incompliran”, va assenyalar el mandatari nord-americà. Per part seva, Kevin McCarthy, president republicà de la Cambra de Representants, va assegurar que veia possible arribar a un acord aquesta mateixa setmana.

Juan José Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, creu que, malgrat els avenços, “l'atenció dels mercats continuarà posada en marxa de les negociacions polítiques”. "Esperem que qualsevol notícia positiva sobre l'avenç de les negociacions esmentades serà acollida favorablement pels inversors, mentre que qualsevol indici que les parts segueixen sense acostar postures penalitzarà el comportament dels actius de risc occidentals, especialment de la renda variable", explica, alhora que indica que “esperem que molts inversors optin per continuar al marge de les borses, cosa que es tornarà a deixar notar en l'activitat als mercats, que seguirà sent reduïda”.

D'altra banda, Tether, emissor de l''stablecoin' USDT, ha anunciat aquest dimecres que està diversificant les reserves, allunyant-se del deute públic i apostant per les criptomonedes, alhora que es comprometia a utilitzar al voltant del 15% dels beneficis per comprar bitcoin per a les reserves de 'stablecoin'.

Gairebé alhora, Circle va dir que està diversificant les reserves que recolzen el seu USD Coin (USDC), la capitalització del qual de mercat ronda els 30.000 milions de dòlars. Entre aquestes reserves s'inclouen 8.700 milions de dòlars en acords de recompra a un dia gestionats per BlackRock per enfortir-se davant de possibles riscos d'impagament del deute públic nord-americà.

Així mateix, és notícia l'adquisició del custodi suís Metaco per part de Ripple, la qual s'ha anotat una important victòria judicial davant de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès). Tot i això, nombrosos analistes assenyalen que la companyia emissora de XRP s'està cobrint les espatlles davant el possible enduriment de l'ofensiva regulatòria de la SEC, la qual ha tornat a posar companyies com Coinbase o la recentment fallida Bittrex sota el seu focus.

A la resta del mercat, pujades importants en algunes de les principals altcoins del mercat. Cardano (ADA), dogecoin (DOGE) i polygon (MATIC) repunten entre un 1% i un 3%.

contador