des pieces de bitcoin 20240102143755

Les criptomonedes es mouen a l'alça a la sessió d'aquest divendres, en una setmana durant la qual el bitcoin va aconseguir tornar a tocar màxims històrics en conquerir el nivell dels 69.000 dòlars. En aquesta jornada, la criptomoneda per excel·lència cotitza per sobre dels 67.000 dòlars.

Va ser el 5 de març passat quan la criptodivisa reina va aconseguir un nou rècord, gràcies a l'impuls de la creixent demanda institucional i les projeccions de guanys vinculats a l'històric halving, que arribarà a l'abril. I, tot i que ha corregit al voltant d'un 3% des d'aleshores, es manté a prop d'aquests nivells.

Una altra criptomoneda que també ha agafat impuls aquests dies ha estat l'ethereum, que ha aconseguit pujar fins al nivell més alt des del gener del 2022. Els futurs de l'ethereum han experimentat un repunt de més del 75% des dels mínims fins avui.

La demanda institucional d'ETF del bitcoin està reforçant l'optimisme que aviat estaran disponibles ETF similars en ethereum. L'especulació sobre aquest tema ha estat un factor clau del repunt actual, però també ho ha estat la caiguda del dòlar.

Precisament, a les últimes hores s'ha conegut que la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC) ha decidit endarrerir la possible aprovació de la negociació d'opcions per a fons cotitzats a borsa (ETFs) que inverteixen directament en bitcoin. Alguns experts consideren que el regulador podria rebutjar les presentacions actuals per a l'ETF de l'ethereum al comptat.

contador