preguntas frecuentes sobre criptomonedas e impuestos

El governador del Banc de Reserva de l'Índia (RBI), Shaktikanta Das, ha declarat dijous que els inversors que inverteixen en criptomonedes han de tenir en compte que ho estan fent sota el seu propi risc i que no hi ha cap valor subjacent en aquests actius, i no valen ni tan sols el que val una tulipa, segons informa Business Standard.

El governador ha afegit, a la reunió posterior a la política amb els mitjans de comunicació, que les criptomonedes privades representen una gran amenaça per a l'estabilitat macroeconòmica i financera de l'Índia i poden soscavar la capacitat del banc central per fer front als problemes d'estabilitat financera.

Això es produeix després de la mesura del govern de gravar els guanys obtinguts en les transaccions de criptomonedes pels inversors amb un 30%. Molts a la indústria van veure això com un senyal que el govern estava suavitzant la seva postura sobre aquests actius i no prohibint-los directament.

Al pressupost d'aquest any, la ministra de Finances, Nirmala Sitharaman, va dir que la magnitud i la freqüència de les transaccions amb actius virtuals han fet que calgui establir un règim fiscal específic. El govern també ha proposat establir la deducció fiscal en origen (TDS) per al pagament realitzat en relació amb la transferència d‟actius digitals virtuals al tipus de l‟1%, per tal de captar els detalls de la transacció.

Noticias relacionadas

contador