cripto

Les criptomonedes cotitzen aquest divendres amb pujades i el bitcoin juga amb la zona dels 43.000 dòlars. La criptodivisa per excel·lència s'enfronta a un febrer que sol ser un mes tradicionalment alcista per a aquest mercat després que tanqués el gener amb un lleu augment acumulat del 0,6%.

El bitcoin puja al voltant d'un 2% en una setmana durant la qual el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, va afirmar que la inflació "segueix elevada", de manera que és poc probable una retallada de tipus al març.

"Els inversors del mercat semblen preocupats perquè la Reserva Federal no ha revelat cap pla per flexibilitzar la seva política monetària. En aquest escenari, el bitcoin i altres actius de risc poden experimentar més sortides de capital a mitjà i curt termini", assenyalen en XS.com.

En la seva opinió, els comentaris de Powell, juntament amb el proper esdeveniment de reducció a la meitat i les mètriques en cadena de bitcoin que s'acosten, "són els impulsors clau del preu a curt termini del bitcoin. A causa de l'impacte de "vendre les notícies" abans de l'esperat esdeveniment de reducció a la meitat, el preu del bitcoin actualment no mostra signes d'un biaix específic a curt termini, cotitzant al voltant dels 43.000. Tot i això, els indicadors fonamentals suggereixen un senyal alcista que podria conduir a l'inici de una tendència alcista", diuen.

Aquest divendres vencen gairebé 1.000 milions de dòlars en contractes d'opcions sobre el bitcoin. A més, falten menys de tres mesos perquè el bitcoin es redueixi a la meitat (halving).

"Hi ha dos escenaris pel que fa a la direcció del moviment del preu del bitcoin: o la tendència alcista continua després de formar un fort suport mínim als 38.505 el 23 de gener, o es produeix una correcció profunda a un nivell entre 36.000 i 34.000. Aquest darrer apunta a formar un màxim de 48.662, coincidint amb l'esdeveniment de reducció a la meitat després d'aproximadament 90 dies, seguit d'una reversió de la tendència alcista i la formació de nous mínims", afegeixen a XS.com.

De la resta de criptomonedes, solana continua sent una de les més volàtils i cotitza per sobre dels 100 dòlars. Ethereum es mou als 2.307, i XRP, als 0,50414 dòlars.

contador