influvoleur crypto 20230829195215

Després de la forta arrencada d'octubre, aquest dimarts la cotització de les criptodivises es mou a la baixa, arrossegada per l'impuls que viuen els bons nord-americans. El bitcoin, en concret, registra caigudes que ronden el 2%, però aconsegueix mantenir el nivell dels 27.500 dòlars.

El rendiment dels bons del Tresor dels EUA a 10 anys ha tocat el nivell més alt en més d'una dècada, cosa que ha mogut les principals criptomonedes a la baixa.

Després d'un tercer trimestre clarament negatiu, l'inici d'octubre va descol·locar els inversors, ja que els criptoactius van registrar forts guanys diumenge i dilluns. Tot i això, tot pot haver estat un miratge, ja que aquest dimarts tornen a les pèrdues.

Al 2% que es deixa el bitcoin s'hi suma el 4% que ronda la caiguda de l'ethereum, que amb prou feines supera el nivell dels 1.600 dòlars. Això, després que la criptomoneda per excel·lència arribés a superar per un moment la important resistència dels 28.500 dòlars un dia abans i amb totes dues assolint els nivells més alts des d'agost.

Cal recordar que el mes d'octubre és conegut en aquest mercat com a 'Uptober', atès que és un període tradicionalment alcista. De fet, a la mitjana històrica, el preu del bitcoin va augmentar un 17% durant aquest mes.

Tot i això, els inversors es mostren en aquesta ocasió cautelosos amb el que pugui venir aquest octubre atesa la trajectòria observada durant el setembre. L'absència d'un setembre a la baixa planteja dubtes sobre la probabilitat d'experimentar un octubre alcista.

Amb tot això, la capitalització del mercat de criptomonedes ha caigut les últimes hores a 1,09 bilions de dòlars. Tot i això, els volums totals d'operacions han augmentat al voltant d'un 30%.

contador